Ahmet Sorgun Soma'ya Gitti:“Konya Olarak Destek Olmaya Hazırız“

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da Soma’ya giderek Somalıların bu acılı döneminde onların yanında oldu. Sorgun, Somalılara; “Konya olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” mesajı verdi
Ahmet Sorgun Soma'ya Gitti:“Konya Olarak Destek Olmaya Hazırız“
Kayıt Tarihi: 17.05.2014 20:06 - Son Güncelleme: 17.05.2024 06:13
YAZI
A
 

13 Mayıs Salı günü Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden kazası, sadece Türkiye’yi değil dünyayı yasa boğdu. Bu elim kazanın hemen sonrasında devletin tüm imkânları ile bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlaması ise bir nebze teselli oldu. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da Soma’ya giderek Somalıların bu acılı döneminde onların yanında oldu. Sorgun, Somalılara; “Konya olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” mesajı verdi.

Konya, her büyük olayda acıları paylaşmak ve yaraları sarmak için en önemli çabayı gösteren il oldu. Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki bir madende meydana gelen kaza sonrasında yine Konya, üzerine düşeni yapmak için kolları sıvadı. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da Soma’ya giderek bu acılı günlerinde Somalı kardeşlerimizi yalnız bırakmadı.

Manisa’nın Soma İlçesi’ne giderek ilçede meydana gelen maden kazasının derin acısını derinden yaşayan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilçe halkının ve tüm dünyanın bu büyük acısını paylaştı.

Kaza ve gelişmeler hakkında bilgi aldılar

Soma’ya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Somalı olan Hayati Arık da gitti.

Taner Yıldız ve bakan yardımcıları olayı ve gelişmeleri anlattı

Soma ziyareti, maden sahasında başladı. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindekiler, ilk önce Soma Eynez’deki maden sahasında oluşturulan kriz merkezinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas ile yetkililerden bilgi aldı.

Sorgun acılı aileleri ziyaret etti

Sahadaki arama - kurtarma çalışmalarını yürüten Maden İşleri Genel Müdürü Hami Yıldırım ile birlikte arama - kurtarma ekiplerini de ziyaret eden ve ekiplere moral veren Başkan Sorgun ve beraberindekiler, daha sonra ilçe merkezi, mahalle ve köylerinde hayatlarını kaybeden veya madende mahsur durumdaki madencilerin ailelerini de ziyaret etti ve acılarına ortak oldu.

Sorgun; “Üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

AK Parti Konya Heyeti’nin Soma’da gün içindeki bir diğer adresi ise Soma Belediyesi oldu. Burada Soma Belediyesi Başkan Yardımcıları ve yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Sorgun, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Konya olarak yapılması gereken her şeye hazır oldukları mesajını ileten Sorgun; “Şimdi birlik, zamanı. Acınız bizim de acımız. Konya olarak üzerimize düşeni yapacağız inşallah” dedi.

AK Parti Soma İlçe Teşkilatı ve AK Parti Manisa İl Başkanlığı ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindekiler, Soma temasları kapsamında bir gün önce saldırıya uğrayan ve tanınmaz hale gelen Soma İlçe Teşkilatı ile AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Sorgun; “Somalı kardeşlerimizin acısını tarif etmek mümkün değil”

Teşkilat ziyaretinde yaşanan acının tarif edilecek gibi olmadığını, böyle bir dönemde süreci Konya’dan takip etmenin zorlarına gittiği için burada olduklarını dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, şunları söyledi; “Olayı ve yaşanan acıları tarif etmek gerçekten çok zor. Yüzlerce işçimizi kaybettik, yüzlerce işçimiz yaralandı. Hayatlarını kaybeden madencilerimizin aileleri, sevdikleri, tüm Türkiye hatta tüm dünya büyük acılar içinde. Ancak şükürler olsun ki olayın yaşandığı ilk andan bugüne kadar buraya gelip kendimiz de şahit olduk ki gerek devletimiz ve hükümetimiz, gerek yetkili kurum ve kuruluşlar, dernekler, vakıflar; kısacası herkes adeta seferber olmuş ve büyük gayret içerisinde.”

Sorgun; “Şimdi acıyı paylaşma ve yara sarma zamanı”

Elim kazada hayatlarını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, Soma ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bunca acı yaşanırken Soma’ya gelmelerindeki tek amacın ise böylesi bir dönemde Somalı kardeşlerinin yaşadığı acıyı paylaşmak ve onların yanlarında olduklarını hissettirmek olduğunu kaydetti. Sorgun; “Elbette eşlerini, çocuklarını, babalarını veya ağabeylerini kaybeden Somalı kardeşlerimizin yüreklerindeki acı çok büyük. Ama Konya olarak bizler de onların yanlarında olmak istedik. Konya olarak bu dönemde üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Bu konuda birtakım görüşmelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde gereken çalışmaları yaparak buraya nasıl bir katkıda bulunuruz da yaşanan acıyı azaltırız diye bir girişimimiz olacak inşallah. Allah’tan dileğimiz, bir daha böylesi acılar yaşanmasın ve böyle canlar artık gitmesin. Bu konuda gerek devletimiz, hükümetimiz ve tüm kurumlarımızın gerekli tüm çabayı göstereceğine ve gerekli tüm düzenlemeleri yapacağına inanıyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler