Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi üniversite sınavında Türkiye genelinde derece yaparak, üniversiteyi kazanan gençlere ödül verdi.
Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi
Kayıt Tarihi: 12.09.2014 14:12 - Son Güncelleme: 09.05.2024 01:31
YAZI
A
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi üniversite sınavında Türkiye genelinde derece yaparak, üniversiteyi kazanan gençlere ödül verdi.

Akşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, başarılı öğrencilerin mezun oldukları okulların müdürleri, öğretmenleri, başarılı öğrenciler ve veliler katıldı.


Üniversite sınavında başarı elde ederek, Türkiye genelinde ilk 3 bin 650 kişi arasına giren 19 öğrenciye ödül verdiklerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehirli olmaktan, Akşehir Belediye Başkanı olmaktan gerçekten memnuniyet ve kıvanç duyuyorum, sizlerle övünüyoruz. Akşehirli hemşehrilerimize bir kıvanç yaşattınız, sizleri tebrik ediyorum. İnşallah Akşehir’imizde bu başarılar artarak devam etsin. Sizler, ailelerinizi, öğretmenlerinizi, okul müdürlerinizi, bizleri sevindirdiniz, Allah’ta sizleri sevindirsin. Bundan sonra da bu ödüllendirmeyi gelenek haline getireceğiz. Her yıl üniversite sınavına giren ve sizler gibi başarılı olup belli dereceleri yakalayan bütün genç kardeşlerimize, öğrenci arkadaşlarımıza böyle ödüllendirmeler yapacağız. Bu ödüllendirmelerin üniversiteye hazırlanan genç kardeşlerimizi daha çok çalışmaya teşvik edeceğini düşünüyorum. Bu vesileyle hem sizleri tebrik etmiş, takdir etmiş olacağız hem de sizlerden sonra gelen kardeşlerinizin sizleri örnek almalarını sağlamış olacağız. Bende hamdolsun liseyi birincilikle bitirmiştim, üniversiteyi de ikincilikle bitirdim. Yine böyle bir merasimde oğlum Kütahya’da Anadolu Lisesi’nden dereceyle mezun olmuş ve o da bir bilgisayar hak etmişti. Belki, bu hediyeler çokta önemli değil ancak en azından bu başarının takdir edildiğinin çevrenizdeki insanlar ve en önemlisi arkanızdan gelen kardeşleriniz tarafından bilinmesinde fayda sağlayacaktır. Aslında sizlerin daha çok, daha kıymetli hediyeler hak ettiğinize inanıyoruz ama imkanlarımız buna elverdi. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu başarılarınızın inşallah üniversiteden mezun olurken de, mezun olduktan sonra da çeşitli görev alacağınız mesleklerde de artarak devam etmesini ve Akşehir’imizi en güzel şekilde temsil etmenizi diliyorum. Sizlerin bu günlere gelmesinde emeği geçen öncelikle öğretmenlerimizi, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere onun bütün ekip arkadaşlarını ve özellikle de ailelerinizi tebrik ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de, başarının bir ekip işi olduğunun altını çizerek, “Akşehir ilçesi Konya’ya oldukça uzak bir ilçe. Akşehir’in bu uzaklığının olumsuz etkileri olduğu kadar olumlu etkileri de var. Ben eğitim öğretim açısından baktığımda bu uzak mesafelerin Akşehir’e olumlu olarak yansıdığını düşünüyorum. Çünkü bu uzaklık öğrencilerimizin başka yerlere il merkezlerine gitmelerini engelliyor. Örneğin bu sene bizim en başarılı öğrencilerimiz başka fen liselerine daha başarılı okullara gitme imkanları varken Akşehir Fen Lisemizi tercih ettiler. Bu öğrencilerimiz üniversite sınavına girdiklerinde de başarı alıyorlar ve dereceye giriyorlar. Biz Akşehir Fen Lisesi olarak, Türkiye birincisi çıkarmış bir okuluz. Bu okulumuzda bu, artık bir gelenek haline geldi. Bundan sonraki yıllarda da biz birçok dereceler elde edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Akkaya tarafından Türkiye 9.’su Olan Neval Tüllük’e diz üstü bilgisayar, Türkiye 341.’si olan Neriman Fahriye Uluçay’a tablet bilgisayar ve Türkiye 697.’si olan Esra Pamukçu’ya tablet bilgisayar hediye edildi. Ödül törenine katılan diğer katılımcılar da, Türkiye çapında ilk 3650 arasına giren diğer öğrencilere Akşehir Belediyesi tarafından verilen altınları armağan etti.

Başarılı öğrenciler ve ödül törenine katılanlar daha sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler