Akşehir Yeni Bir Meydana Kavuşuyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından yapımı süren Nasreddin Hoca Türbesi önündeki meydan düzenleme çalışmaları sürüyor.
Akşehir Yeni Bir Meydana Kavuşuyor
Kayıt Tarihi: 12.12.2012 11:22 - Son Güncelleme: 14.05.2024 06:46
YAZI
A
 Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca Türbesi önündeki meydan düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında türbe civarındaki iş yerleri yıkılarak inşaat çalışmaları biten Akşehir Konağı altındaki dükkanlara taşındı. Ayrıca türbe önündeki duvar kenarında oldukça çirkin bir görüntü oluşturan tuvalette yıkılarak yine konak altına yapılan modern tuvalete taşındı.

Yıkılan tuvaletin olduğu bölüm doldurularak meydan çalışmalarına dahil edilirken, mezarlık duvarları da tuvaletin arkasına kadar devam ettirildi. Akşehir Konağının çevresi de kaldırım taşları ve granit taşları ile yeniden düzenleniyor. Yıkılan tuvaletin arkasında kalan kısım ise mezarlıkta bulunan tarihi mezar taşlarının sergileneceği alan olarak düzenlenecek. Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Akşehir Konağı ise önümüzdeki günlerde Nasreddin Hoca ile ilgili fıkra figürlerinin sergileneceği bir müze haline dönüştürülecek. Konağın iç dekorasyonun bittiği görülürken konak içinde ahşap dekorasyon ve eski tarzda figürlerin kullanılması da dikkat çekiyor.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan Turizm Vadisi kapsamında yapılan bu düzenleme çalışmaları sonucunda Nasreddin Hoca Türbesi önü, oldukça büyük bir meydana kavuşacak. Çalışmalar kapsamında Nasreddin Hoca Türbesi önünden 24 Ağustos Ortaokulu duvarlarına kadar olan bölümde trafiğe kapatıldı. Buradaki trafik Tarık Buğra Caddesi üzerindeki köprüden geçiş yapılarak 24 Ağustos Ortaokulu ve mezarlık arasındaki yoldan sağlanıyor. Bu arada bu yolda yine Akşehir Belediyesi tarafından granit taşlarla döşenerek kaldırım çalışmaları da yapıldı. Akşehir Konağı önündeki boş alanda da otobüsler için özel bir platform oluşturuldu. Özellikle Nasreddin Hoca Türbesi ile Akşehir’i gezmek isteyen tur otobüsleri, bu alana rahatlıkla park ederek Akşehir gezilerini yapabilecekler.



Akşehir’in yıllardır istediği eşeğe ters binmiş Nasreddin Hoca Heykeli’nin de konuşlandırıldığı Nasreddin Hoca Meydanı’nın tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Akşehir’e gelecek ziyaretçiler ve turizm açısından önemli bir alan haline geleceği belirtildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler