Alman Bakan İncirlik için geliyor

Almanya Savunma Bakanı, IŞİD ile mücadele adı altında Suriye'de görev yapacak askeri unsurların İncirlik'i kullanması için Ankara'ya geliyor
Alman Bakan İncirlik için geliyor
Kayıt Tarihi: 03.12.2015 18:56 - Son Güncelleme: 12.05.2024 00:43
YAZI
A
 Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in bugün Ankara'ya geleceği açıklandı. Alman diplomatik kaynaklar, Leyen'in Ankara'ya yapacağı günü birlik ziyarette, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya geleceğini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE ADIMLARI

Ziyarette, Paris'teki terör saldırısının ardından ön plana çıkan uluslararası terörle mücadele adımlarının ele alınacağını belirten kaynaklar, Almanya'nın IŞİD'le mücadele için 6 keşif uçağı, bir yakıt ikmal uçağı ve Akdeniz'de bir fırkateyn konuşlandırmaya karar verdiğini belirtti. Kaynaklar, bu çerçevede öncelikle iki uçağın gönderileceğini ve 550 personelin görevlendirileceğini ifade etti.

İNCİRLİK ÜSSÜNDE KONUŞLANDIRILMASI İSTENİYOR

Uçakların hangi ülkeye ve nereye konuşlandırılacağının henüz kesinleşmediğini söyleyen kaynaklar, bu uçakların İncirlik üssünde konuşlandırılabilmesi için Türkiye'nin onayı ve bir mutabakat zaptı gerektiğini, nihai kararın henüz alınmadığını kaydetti.

TEZKERE İMZALAMIŞLARDI

Alman hükümeti, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında askeri unsurların Suriye'ye gönderilmesi tezkeresini imzalamıştı.

Suriye'de görev yapacak Tornado keşif uçakları, bir adet fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağından sorumlu bin 200 personelin görev süresini bir yıl olarak belirleyen tezkerenin bu hafta parlamentonun onayına sunulması bekleniyor.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler