Almanya Konya Akademik ve Sanayi İşbirliğinin temelleri atıldı

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti yetkilileri mayıs ayında Konya’daki üniversitelerle yapmayı planladıkları işbirliği anlaşmalarının ön görüşmeleri için Selçuk Üniversitesi’ne geldi.
Almanya Konya Akademik ve Sanayi İşbirliğinin temelleri atıldı
Kayıt Tarihi: 04.03.2014 13:16 - Son Güncelleme: 19.05.2024 13:46
YAZI
A
 


Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı Genel Müdürü Dr. Christoph Wilk ve Yardımcısı Nicole Ewert-May, Ankara Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier ve büyükelçilik yetkilileri ile akademisyenler katıldı. Mayıs ayında Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanının ve beraberindeki 80’i iş adamı yaklaşık 100 kişilik heyetin üniversiteler arası işbirliğini geliştirmek amacıyla Konya’ya geleceğini belirten Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı Genel Müdürü Dr. Christoph Wilk, “Eyaletimizdeki üniversitelerle Konya’daki üniversiteler arasında çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalamayı düşünüyoruz. Mayıs ayında yapılacak işbirliği anlaşmaları için gerekli ön hazırlıkları yapmak amacıyla buradayız. Ama görüyoruz ki bu kadar kısa bir süre içerisinde Konya’daki üniversitelerin çoğu hazırlıklarını tamamlamış. Biz de bu ziyaretimizde hangi üniversiteyle hangi alanda işbirliğine gidebileceğimiz konusunda tespitlerde bulunacağız” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Valimiz Sayın Muammer Erol başkanlığında yaptığımız toplantılarla çalışmalarımızı başlattık. Bugünkü görüşmelerle bu hazırlıkların tamamlanacağını düşünüyorum. Bilim alanında düşünecek olursak Konya’nın çok güçlü bir Teknokent’i var. Aşağı Saksonya Eyaleti’nin de Teknopark’ı var. Bu merkezler arasındaki işbirliğinin sağlanması konusunda ortak çalışmalar yapılabilir. Üniversiteler arası toplantılar, sempozyumlar ve paneller gibi bilimsel etkinliklerin yanında Türk-Alman günleri gibi sosyal etkinlikler de düzenlenebilir. Tüm bunları önümüzdeki günlerde diğer üniversitelerimizle de görüşüp karara bağlayacağız” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler