Ankara Emniyet Müdürlüğüne ve Polisevine Saldıranlar Yakalandı

Ankara'da dün gece Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına ve polisevine saldırı düzenleyen teröristler yakalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğüne ve Polisevine Saldıranlar Yakalandı
Kayıt Tarihi: 21.09.2013 05:59 - Son Güncelleme: 20.05.2024 12:28
YAZI
A
 


Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile Polis Evi'neyönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için başlatılan operasyon sonuçlandı. Tespit edilen zanlılar, polisle çatışmaya girdi. Saldırganlardan biri ölü, diğeri ağır yaralı olarak ele geçirildi.

AKP BİNASINA SALDIRANLAR KİŞİLER ÇIKTI

Öldürülen şahsın daha önce AK Parti binasına saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş, yaralının ise Serdar Polat olduğu belirlendi.

Ankara - Konya yolu üzerinde ormanlık bir alanda şüphelilerin yeri tespit edildi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda zanlılarla güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Zanlılardan biri ölü, diğeri ise ağır yaralı olarak ele geçirildi. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise çok sayıda el bombası ile hafif silah bulunduğu iddia ediliyor.

Yaralı Serdar Polat, tedavisi için Numune Hastanesi'ne götürüldü. Öldürülen Karataş'ın cesedi de ambulansla adli tıpa kaldırılacak. Saldırının DHKP-C'li teröristler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. DHKP-C, 20 Mart 2013'te de AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na roketatarlı saldırıda bulunmuştu.

KENTTE ALARM VERİLDİ

Olası bir üçüncü patlama ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Olay yerine ayrıca frekans karıştırcılar gönderildi. Ek binada mesai bitimi nedeniyle az kişinin bulunduğu, Polisevi’nde ise misafirlerin olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Polisevi'nde kalanlar kendilerini panikle dışarı attı. Kentte alarm verildi. Birçok yol trafiğe kapatıldı.

DİĞER HABER İÇİN TIKLAYINIZ


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler