Bakan Taner Yıldız Soma'daki Tavırlarıyla Göz Doldurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki olağanüstü gayretiyle Türkiye’nin güvenini ve takdirini topladı.
Bakan Taner Yıldız Soma'daki Tavırlarıyla Göz Doldurdu
Kayıt Tarihi: 18.05.2014 18:12 - Son Güncelleme: 12.05.2024 06:21
YAZI
A
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir taraftan madencilerin çıkarılması, otopsi, cenaze işlemleri, yaralıların tedavisi ve aileye teslimi gibi tüm süreçleri yakından takip etti.

Diğer taraftan kameraların karşısına geçerek faciayla ilgili gelişmeleri dakika dakika anlatarak, Türk ve dünya kamuoyunda Soma faciasıyla ilgili herhangi bir spekülasyon yapılmasına yer bırakmadı.

Yıldız, büyük panik ve korkunun yaşandığı Soma’da ilk saatlerin çok önemli olduğu kurtarma çalışmalarını organize ederek, pek çok madencinin sağ kurtarılmasına katkı sağladı. Aynı zamanda yangının sürdüğü madendeki 500’ü aşkın kurtarma ekibine herhangi bir zarar gelmemesi için de çalışmaların büyük bir temkin içinde yürütülmesini organize etti. Bakan Yıldız, maden önünde yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerin sinirlerinin gerilerek kurtarma çalışmalarını engelleyecek bir infiale yol açmaması için de, ailelerle tek tek görüşerek, itidal tavsiye ederek, çalışmaların sağlıklı yürümesini sağladı.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler