Başkan Özaltun, Çalişmalari Yerinde İnceledi

Konya Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, şehir merkezinde yürütülen belediye çalışmalarını meclis üyeleri ve birim amirleriyle birlikte yerinde inceledi.
Başkan Özaltun, Çalişmalari Yerinde İnceledi
Kayıt Tarihi: 02.10.2014 12:06 - Son Güncelleme: 09.05.2024 01:12
YAZI
A
Konya Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, şehir merkezinde yürütülen belediye çalışmalarını meclis üyeleri ve birim amirleriyle birlikte yerinde inceledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu, belediye meclis üyeleri ve belediye birim amirleri de eşlik etti. Özaltun ve beraberindekilerin ilk gezi ve inceleme adresi Sanayi Sitesi oldu. Burada devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde gören Özaltun, beraberindekilere yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Cezaevi istikametinden Seydişehir yolu üzerine kadar devam eden sanayi yolunun kış dönemi yaşanan su baskınında zarar gördüğünü anlatan Özaltun, yapılan tadilat ve yama çalışmalarına rağmen bu çalışmayı yeterli görmediklerini belirterek Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle güzergahtaki asfalt kaplamayı kazıyarak yerine yeni sıcak asfalt döktüklerini anlattı. Çalışmaların sürdüğünü aktaran Özaltun, yapılan çalışmanın uzun yıllar gideceğini ifade ederek, sıcak asfalt çalışmalarının şehrin ihtiyaç duyulan noktalarında süreceğini belirtti. Özellikle eğimli yollarda kilitli parke taşlarının sökülerek burada sıcak asfalt çalışmaları yapacaklarını anlatan Özaltun, sıcak asfaltın yanı sıra tüm yollarda kilitli parke döşeme faaliyetlerine de devam edeceklerini söyledi. Özaltun, Beyşehir’de hedeflerinin ilçe halkının yollarda çamura basmadan yolculuk yapmasını ve yürümesini sağlamak olduğunu kaydetti. Özaltun, ortaöğretim kampüsü haline dönüşen Fetullah Bayır Fen Lisesi ve Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’ni de ziyaret ederek, burada okul bahçelerinde yürütülen ve bölgede yeni yapılan okullara ulaşımı sağlayan yollara dökülen sıcak asfalt çalışmalarını da inceledi. Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun ve beraberindekiler daha sonra ana caddelerde devam eden fosforlu yaya geçidi çalışmalarını yerinde inceledi. Karşıdan karşıya geçen yayalar için yaya geçitlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özaltun, yaya geçitlerini geceleri de daha iyi fark edilebilen fosforlu, çift katlı özel boyalarla dizayn ettiklerini belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyemizle işbirliği halinde Beyşehir’imizin tüm ana caddelerinde bu yaya geçiti çalışmalarını yapacağız” dedi.

BEYŞEHİR’E YENİ SU ALTI ARAMA KURTARMA TİMİ KURULUYOR

Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, beraberindekilerle daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı’nın Beyşehir’de konuşlu olan itfaiye teşkilatını da ziyaret etti. Yoğun mesai nedeniyle geçtiğimiz hafta itfaiyeciler haftasını kutlayan itfaiye teşkilatı birimine gecikmiş bir ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özaltun, bu teşkilata ayrı bir önem verdiklerini söyledi. İtfaiye teşkilatının bölgede çok önemli bir görevi icra ettiğini, personelin ise kötü günlerinde insanların yanında olduğunu vurgulayan Özaltun, teşkilatın sadece yangınlara değil, sıkışmalı trafik kazalarına da müdahale ettiğini, hatta Beyşehir Gölü’nde ve çevrede yaşanan boğulma olaylarında da mesai yürüttüğünü dile getirdi.

Geride kalan yaz sezonunda Isparta bölgesi ve Seydişehir ilçelerinde yaşanan boğulma olaylarına da mevcut ekibin müdahale ettiğini hatırlatan Özaltun, Beyşehir Gölü’nde ve çevresindeki ilçelerde bulunan göl, gölet, barajlarda yaşanabilecek muhtemel boğulma olaylarına müdahale edebilecek yeni ve donanımlı bir su altı arama kurtarma ekibi kuracaklarını söyledi. Özaltun, mevcut tim personelinin değişik kurumlarına nakillerinden dolayı dağıldığını, bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanı Cevdet İşbitirici ile istişare ve işbirliği halinde olduklarını ve yeni ve daha donanımlı bir ekip oluşturacaklarını aktaran Özaltun’a günün anısına İtfaiye Müdürü Ercan Selvi bir plaket takdim ederek ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Selvi, itfaiyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Özaltun, Şamlar Yolu üzerindeki İskender Mesire Alanı’nı da ziyaret etti. Burada yapım çalışmaları devam eden sosyal alan ve tesisler hakkında beraberindekilere bilgiler aktaran Özaltun, yaz döneminde bu alanın çay bahçesi, düğün salonu ve kafe olarak bölge halkına hizmet vereceğini anlattı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler