Beyşehir Gölü'ne Revizyon Talebi

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’nın Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan yerleşim birimlerinden Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Belde Belediyesi Başkanı Ali Mermer, gölün bakımsızlığından yakınarak, mutlaka revizyona gidilmesi gerektiğini ifade etti.
Beyşehir Gölü'ne Revizyon Talebi
Kayıt Tarihi: 28.11.2012 09:57 - Son Güncelleme: 14.05.2024 21:58
YAZI
A
 Beyşehir Gölü’nün Türkiye’nin 3’üncü büyük gölü olduğunu ve aynı zamanda dünyanın en sayılı tatlı su göllerinden bir tanesi olduğunu belirten Kıreli Belde Belediye Başkanı Mermer, gazetecilere yaptığı açıklamada, temizlik oranının yüksek olmasına rağmen göldeki bakımsızlığın söz konusu olduğunu, mutlaka elden geçirilmesi ve revizyona girmesi gerektiğini kaydetti.





Özellikle gölün kıyı şeridinin mutlaka elden geçirilmesinin lazım geldiğini ifade eden Başkan Mermer, sulak alanın sazlık ve bataklık görünümünden kurtarılarak temizlenmesi ve daha hijyen hali getirilip turizmin hizmetine ve yöre insanının faydalanmasına açılması gerektiğini belirtti.

Gölde yaşanan bu sıkıntıların aşılması için Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından istifade edilebileceği görüşlerine de yer veren Başkan Mermer, “Bu konuda AB projelerinden faydalanmak gerekiyor. Bunun yapılması lazım. Bunu da ‘ağabey belediye’ dediğimiz büyük belediyelerimiz var. Bizler de bu konuda öncülük ederlerse kendilerine destek vermek suretiyle bu sorunun üstesinden gelebiliriz”diye konuştu.

Beyşehir Gölü’nde birçok bakanlık ve bu bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların hükümranlıklarının söz konusu olduğunu dile getiren Mermer, bunların hepsinin bir araya gelmesi halinde ortada çözülemeyecek bir problemin kalmayacağını tahmin ettiğini dile getirdi.



Mermer, Beyşehir Belediyesi’nin Beyşehir Gölü kıyı şeridi ile ilgili bir çalışmasının olduğunu, bu çalışmanın Hüyük ilçesindeki göle kıyısı olan Kıreli ve Tolca gibi yerleşim birimlerine kadar uzanmasını istediklerini de aktararak, “O zaman bu gölün tüm güzelliği de ortaya çıkmış olacak. Bu gölden hem yöre, hem ülkemiz insanı ve yabancı turistlerin faydalanması ve bu bölgeye döviz bırakması içten bile değildir. Mutlaka büyük bir çalışmayla bu göl ve çevresi turizme kazandırılmalıdır. Bu belki uzun bir süreç alabilir, ama neticesi çok güzel olur” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler