Beyşehir SGM 11 Bin Sigortalıya Hizmet Veriyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Merkezi’nin üç ilçede toplam 11 bin 498 sigortalıya hizmet verdiği bildirildi.
Beyşehir SGM 11 Bin Sigortalıya Hizmet Veriyor
Kayıt Tarihi: 02.10.2014 11:46 - Son Güncelleme: 09.05.2024 01:16
YAZI
A
Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Merkezi’nin üç ilçede toplam 11 bin 498 sigortalıya hizmet verdiği bildirildi.

Beyşehir’de mali müşavirlere yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Beyşehir Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ekrem Çavuşlu, 2008 yılından bu yana Beyşehir’in yanı sıra Derebucak ve Hüyük gibi ilçelere de hizmet veren Beyşehir Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’nün yaklaşık 94 bin nüfusa hitap eden bir konumda ve yapıda olduğunu söyledi.Bölgede 4/A kapsamındaki sigortalı sayısının 10 bin 313 olduğunu belirten Çavuşlu, 4/B Bağ-Kur kapsamında ise 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle bin 397 ve devrolacak 10 bin 128 dosya ile birlikte bu sayının 11 bin 498’e ulaşacağını aktardı. Çavuşlu, bununla beraber genel sağlık sigortalısı olan bölgedeki 6 bin 558 kişiye de hizmet verdiklerini söyledi. Beyşehir’de kurum olarak, iş yeri tescil, işveren iş ve işlemleri, genel sağlık sigortası işlemleri, 4/a, 4/b-Ek5, Ek-6 tescil ve terk işlemleri, yurtdışı sağlık belgesi, hastalık, iş kazası, analık gibi kısa vadeli sigorta işlemlerinin yapılmakta olduğunu kaydeden Çavuşlu, 8 memur, 1 şef, 1 müdür olmak üzere 10 personelle hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Sosyal güvenlik reformunun ilk ayağı olan tek çatı modeli ile SSK-Bağkur-Emekli Sandığı arasında yaşanan yoğun bürokrasinin azaltılmasının amaçlandığını aktaran Çavuşlu, bununla birlikte kurumların sunduğu hizmet kalitesinin artmasının bu reformun önemli amaçlarından birisini oluşturduğunu vurgulayarak, “Sosyal güvenlik kurumlarının birleşmesi sonunda kurumlar arasında kurulan otomasyon sistemi ile hızlı hizmet sunumunun sağlanabileceğini ve otomasyon sistemlerinin birbirlerini kontrol edebilir duruma gelmesi halinde yaşanan sorunların zamanla azalacağını düşünmekteyiz” dedi.

Toplantıda, katılımcılara iş yeri tescil işlemleri, e-sigorta kanalıyla iş yeri bildirgesi ve e-ödenek ve iş kazası çalışmaz bildirimleri hakkında bilgiler verildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler