CHP Belediyeleri Kazandı Irkçılığa Hız Verdi

Son günlerde göçmenlere yönelik ırkçı yaklaşımını artıran CHP'den bu yöndeki adımlar da art arda gelmeye başladı. CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, göçmenlerin nikah ücretlerini 10 bin TL'ye çıkartırken, CHP'li Uşak Belediyesi 15 bin TL'ye çıkardığını açıkladı.
CHP Belediyeleri Kazandı Irkçılığa Hız Verdi
Kayıt Tarihi: 05.05.2024 00:08 - Son Güncelleme: 18.05.2024 14:43
YAZI
A

Son günlerde göçmenlere yönelik ırkçı yaklaşımını artıran CHP'den bu yöndeki adımlar da art arda gelmeye başladı.

'Nikah Ücretlerini 750 TL'den 15 Bin TL'ye Çıkardı'

Göçmenlerin yeni nikah ücretlerine ilişkin Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Belediye Başkanımız Sayın Özkan Yalım, Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı'nın 2. oturumunda, şehrimizde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin nikah ücretlerini artırmayı önerdi. Başkanımız, belediye meclis komisyonunda görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna gönderilen önerinin kabul edilmesi durumunda, yabancı uyruklu kişilerin ödediği 705 lira nikah ücretinin 15.000 liraya yükseltileceğini belirtti." ifadelerine yer verildi.

Afyonkarahisar Belediyesi de Zam Yapmıştı!

Daha önce kentteki göçmenlere ait iş yerlerini kapatmasıyla gündeme gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu kez de kentte yaşayan evlilik hazırlığındaki göçmenlere yönelik fahiş fiyat uygulaması ile gündeme geldi. Köksal, "Nikah ücretleri için belirlenen fiyatlar geçici sığınmacılar için 25 kat olarak uygulanır ifadesini ilave ettik. Belediye nikah salonu için belirlenen 400 TL olan genel giderlerin nikah bedelini onlar için 10 bin lira olarak uygulayacağız." açıklamasını yaptı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler