CHP yine AYM'ye gidiyor

CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı, içinde dershaneleri kapatmanın da olduğu kanunu AYM'ye götürecek.
CHP yine AYM'ye gidiyor
Kayıt Tarihi: 12.04.2014 14:01 - Son Güncelleme: 10.05.2024 07:49
YAZI
A
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, partisinin ‘Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıkladı.


Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ile yönetim kurulu üyeleri Tayfur Urgenç ve Cengiz Yurt, CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci’yi ziyaret etti. Mustafa Uğur, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, dershanelerin kapatılmasını da öngören MEB yasasını onaylamasının ardından dershanelerin kapatılmasının yanında Milli Eğitim Bakanlığı’nda toplam 40 bin yöneticinin görevine son verilmesinin yolunun açıldığını söyledi.

Kanunun Anayasa Mahkemesi’ne götürülmezse geri dönüşü olmayacağını anlatan Uğur, “Bir an önce dava açılmalı ki, kanunda “Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez” gibi madde var. Bu nedenle sıkıntı yaşanmasın. Malum sendika da “bütün okul müdürlerini biz atayacağız” diyerek kendi alanına çekmeye çalışıyor. Herkes diken üstünde. Bütün gözler, kanunun CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesindedir. Şimdi sizden Genel Merkez’inizle görüşerek sıcak bir bilgi almanızı bekliyoruz.” dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci ise Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’la telefonla yaptığı konuşmada, kanunu mutlaka Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirttiğini söyledi. Umut Oran’ın, gerekçelerini oluşturmaya çalıştıklarını anlattığını ifade etti.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler