CHP'li Vekil Konya'daki Maden İçin Uyardı: Risk Var!

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden kazasında ihmaller olduğunu öne sürdü. Konya'daki altın madeni için uyarılarda bulundu.
CHP'li Vekil Konya'daki Maden İçin Uyardı: Risk Var!
Kayıt Tarihi: 18.02.2024 22:59 - Son Güncelleme: 16.05.2024 15:48
YAZI
A

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İliç'teki maden ocağındaki faciayla ilgili konuşan Bektaş, "Siyanürlü altın araması Konya'da da başladı. 2017'de Meram'a bağlı İnlice'de bir maden açıldı, aynı risk orada da var" dedi.

Alüminyum Fabrikasında İşçiler Sömürülüyor

Bir sistem yargısıyla, yürütmesiyle, idaresiyle tamamen sömürüye angaje olur mu diye soran Bektaş, Seydişehir'deki Alüminyum fabrikasında çalışanların emeklerinin sömürüldüğünü öne sürdü.

Bektaş, "Seydişehirliyim; orada da bir emek mücadelesi verildi bir hafta boyunca. Gayri resmî, resmî olmayan bir grev yapıldı sonuçlandı ve cüzi bir iyileşmeyle, muhtaç aileler ikna edildi. Ekonomik darboğazdaki işçiler ikna edildi. Ama elektroliz bölümünde çalışanların ömrü kısalıyor, sağlığından gidiyor. Hâlen işçiyi sömürmeye ve ağır iş, ağır sanayi kolundaki işçilerin emeğinden yararlanmaya devam eden bir anlayış söz konusu" diye konuştu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler