Cihanbeyli’de Gaziler Günü Etkinliği

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Cihanbeyli’de Gaziler Günü Etkinliği
Kayıt Tarihi: 19.09.2014 08:32 - Son Güncelleme: 20.04.2024 23:01
YAZI
A
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cihanbeyli Hükümet Meydanında başlayan törene Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkan Vekili Saat Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Durmuş Şafak, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, Belediye Özel Kalem Müdürü Ufuk Yaşar, daire amirleri ve gaziler katıldı.

Törende ilk olarak ilçe protokolünün Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Günün Anlam ve önemini anlatan konuşmayı Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Halil Koca gerçekleştirdi.

Koca yaptığı konuşmada, “Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır, olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir, güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de Gaziliktir. Bugün Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı ile ‘Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının’ verilmesinin 93. yıl dönümüdür’” dedi.

Törenin bitiminin ardından Kaymakamlık makamına geçilerek Gazilerle birlikte sohbet edildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler