Daha Az MTV Ödemesi Yapmam Mümkün mü?

Daha az MTV ödemesi yapmam mümkün mü? Araç sahiplerinin büyük bir bölümü tarafından merak edilen bir soruya cevap arayacağız.
Daha Az MTV Ödemesi Yapmam Mümkün mü?
Kayıt Tarihi: 17.09.2015 13:56 - Son Güncelleme: 17.05.2024 09:53
YAZI
A


Daha az MTV ödemesi yapmam mümkün mü? Araç sahiplerinin büyük bir bölümü tarafından merak edilen bir soruya cevap arayacağız. Araç vergisi her araç için farklı olanlarda ödenmektedir. Öncelikle bunu çok iyi bir biçimde bilmek gerekir. Motorlu taşıtlar Vergisi Hesaplama işlemini yaparak aracınızın 2015 ve 2016 yılı için belirlenmiş mtv oranı hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kasko Değeri ve Motorlu Taşıtlar Vergisi bağlantısı

MTV hesaplaması yaparak MTV'nizi indirimli ödeyebilirsiniz.

Otomobillerin veya cipin Motorlu Taşıtlar Vergisi bir alt tarifeden ödenebiliyor.

Kasko değerinin % 5’i hesaplamaya tabi tutuluyor.

MTV tarifesi ile kasko değerinin %5’i kıyaslanıyor.

Araç MTV’si kasko değerinin %5’inin üzerinde ise, MTV bir alt dilimden ödenebiliyor.

MTV’de Dikkat Edilebilecek Noktalar

MTV Ödemesini Araç Sahipleri Yapmalı

MTV uygulaması kapsamında otomobil, arazi taşıtı ve benzeri araçlar için ödenecek vergi tutarının, aracın o yıla ait kasko değerinin % 5’i aşması durumunda MTV’i bir alt kademedeki aynı yaş grubunu karşılayan taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacak bu yüzden başvuruyu mutlaka araç sahipleri yapmalı.

Son Yılın MTV’leri Kontrol Edilmeli

MTV ödemeleriyle ilgili bilgi sahibi olunması için son 5 yıla ait ödenen MTV’lerin gözden geçirilmesi faydalı olacaktır. Özellikle 1802 santimetreküp ve daha üstündeki hacme sahip 4-11 yaş arası birçok otomobilin önemli bir kısmı fazladan MTV ödemesi yapabiliyor. Bu yüzden MTV’lerinizi ödemeden önce bir indirime hak kazanıp kazanmadığınızı kontrol edin. Yok yere fazladan vergi ödüyor olabilirsiniz.

2015 Yılı İçin Belirlenmiş Kasko Oranları Önemli

MTV ödemelerinde mağduriyet yaşamamak adına 2014 yılı kasko değerleri hakkında bilgi sahibi olmanız ve 2008-2013 yıllarındaki kasko değerlerini tespit ederek not etmeniz faydanıza olacaktır. Son olarak ise bütün yılları içeren MTV ile kaskonuzu tek tek karşılaştırın.

Eğer incelemiş olduğunuz yıllarda; bir yıla ait ödediğiniz MTV aracınızın kasko değerinin % 5’ini aşıyor ise alt kademeden ödemeniz gereken MTV’yi o yıl için fazla ödediniz demektir. 2010-2015 yıllarına ait fazla bir MTV ödemeniz olduğunu tespit ederseniz; en yakın sigorta şirketine başvurun ve aracınız için kasko değer bildirim formu düzenlenmesini istediğinizi belirtin.

Kaynak: Tüm Araç Sorgulama İşlemleri

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler