Destici Konya'da İki İlçeyi Nasıl Kazandıklarını Açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya ziyareti kapsamında basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Cumhur İttifakı'nın başarısız olduğunu belirten Destici, ekonomik sorunlara dikkat çekerken, "Hangi adayı koysam kazanır anlayışı artık bitti" dedi.
Destici Konya'da İki İlçeyi Nasıl Kazandıklarını Açıkladı
Kayıt Tarihi: 08.05.2024 22:45 - Son Güncelleme: 20.05.2024 00:42
YAZI
A

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya ziyareti kapsamında basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Toplantıya, Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut ve Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar da katıldı.

Doğru Adaylar Kazandırdı

İki ilçeyi doğru adaylar göstererek kazandıklarını belirten Destici, "31 Mart seçimlerinde oyumuzu kat be kat artırdık. Bozkır ve Halkapınar belediye başkanlarını seçilmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Her iki belediye başkanımız ilçelerde çok seviliyor. Seçilen arkadaşlarımızın çok başarılı olacağına inanıyorum. Seçimlerde il olarak Sivas'ı kazandık. Bir dahaki seçimlerde darısı Konya'nın başına, bir sonraki seçimde de daha çok belediye daha çok meclis üyesi seçileceğine inanıyorum" dedi.

Seçim Sonuçlarında Ekonomi Etkisi

Türkiye genelinde Cumhur İttifakı olarak bekledikleri sonuçları alamadıklarını söyleyen Mustafa Destici, bu hususta çok sayıda neden olduğunu söyledi.

Destici, "Birinci ana neden, ekonomi olduğunu söylemek istiyorum. Hayat pahalılığı ve sebepsiz fiyat artışı, büyük etken oluşturdu. Bazı ürünlerde inanılmaz artış var. Eskiden lojistik ve akaryakıt fiyatlarında artış olduğunda zam geliyordu. Şimdi bakıyorsunuz artış yok. Ama pazar ve marketlerde başta gıda olmak üzere fiyat artışı ve etiket yenileme var. Bu kabul edilir bir şey değil. Bakıldığında bu hususlar direkt sandığa yansıdı. Bir diğer mesele maaş adaletsizliği. Devlet veya kamuda çalışan bir kişi emekliye nazaran büyük maaş alıyor. Taşeronlar kadroya geçti. Neredeyse 45 bin lira maaş alıyor. Oradaki memur 30 bin lira alıyor. Adaletsizlik mevcut. Öğretmenlerimiz arasında kadrolular daha fazla ücret alıyor. Ücretli öğretmenler 25 saat derse girme şartıyla 8 bin lira alıyor. Atama bekleyen öğretmenler bulunuyor. Milli Eğitim Bakanımız açıkladı. 25 bin öğretmen atanacak. Bu yetersiz kaldı. Emeklilerimize büyük bir adaletsizlik oldu. Kamu işçilerine yetişsinler diye seyyanen zam yapıldı. Ama burada emeklilere yapılmayınca emekli maaşları çok düşük kaldı. Bir emeklimiz bir memur kadar maaş alamadı. Böyle olunca emeklilerimiz tepki gösterdi. Daha çok sandığa gitmeyerek gösterdiler. Elbette doğru adaylar da çok önemlidir. Yanlış adaylar bazı yerlerde Cumhur İttifakı'na kaybettirmiştir. Aday profili de çok önemli. Temiz dürüst adaylar seçim sonuçlarını değiştiriyor. Daha önce 'hangi adayı koyarsam kazanır' anlayışı artık bitti. Vatandaş sandığa el koydu. Milli irade tecelli etti" şeklinde konuştu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler