Dikkat! Bu Eylemin 1 Yıl Hapis Cezası Var

Son zamanlarda gençler arasında popülerlik kazanan farklı şekil ve özelliklerdeki kesici aletlerin adli cezası var. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bu alanda denetimlerini sıklaştırdı.
Dikkat! Bu Eylemin 1 Yıl Hapis Cezası Var
Kayıt Tarihi: 12.01.2024 11:50 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:15
YAZI
A

Park ve meydanlarda, okul çevrelerinde, pazar yerlerinde denetimler gerçekleştiren Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içerisinde 355 kişiye işlem yaptı.

Hiçbiri Masum Değil

Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada bıçak ve benzeri aletlerin gençlerin taşıyacağı masum bir alet olmadığı ve bir suç aleti olduğu belirtildi. Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa göre “Ülke içinde kama, hançer, sustalı çakı, pala, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı ve alımı yasaktır” hükmünün bulunduğu ifade edildi.



6 Aydan 1 Yıla Kadar Hapis Cezası Var

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak bıçak ve benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adlî para cezasına uygulandığı dile getirildi.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler