Diyanet'ten Rapor: Sekülerleşme Toplumsal Bir Risk!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı ortaya çıktı. Plana göre; seküler anlayışın toplum üzerindeki etkileri, geleneksel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına engel oluyor. Öte yandan cami dernekleri konusunda da dikkat çekici tespitler yapıldı.
Diyanet'ten Rapor: Sekülerleşme Toplumsal Bir Risk!
Kayıt Tarihi: 20.04.2024 23:41 - Son Güncelleme: 03.05.2024 22:33
YAZI
A

Kısa Dalga'daki habere göre; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024-2028 Stratejik Planı yayınlandı.

Sekülerleşme Toplumsal Bir Risk

Plana göre; seküler anlayışın toplum üzerindeki etkilerinin geleneksel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında olumsuz yansımaları var. Planda, "Sekülerleşmenin getirdiği değişimler ve etkiler konusunda toplumsal farkındalığın artırılması", "Sosyal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü destekleyen projeler ve inisiyatiflerin geliştirilmesi" ve "Manevi değerlerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların artırılması" gerektiği ifade edildi.

Cami Dernekleri Diyanet'e Bağlanmalı

Planda; cami derneklerinin Diyanet'in denetimine açık olmamasının cami yönetiminin ve dini hizmetlerin yürütülmesinde problemler yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

Planda, "Cami derneklerinin de Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olması ve idari ve mali açıdan Başkanlıkça denetlenmesi hususunda gerekli mevzuat çalışmalarının yapılması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Cami Çatılarına Güneş Paneli Kurulmalı

Planda, "Cami inşaatlarına ruhsat verilirken, tasarım ilkeleri kapsamında projeleri kontrol etme yetkisinin Diyanet İşleri Başkanlığına verilmesi konusunda mevzuat çalışması yapılması gerekmektedir" denildi.

Ayrıca kendi enerjilerini kendilerinin üretebilmesi için cami, Kuran kursu ve hizmet binalarının çatılarında güneş panelleri, rüzgâr türbinleri kurulması için projelerin geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler