Diyarbakır'da Asker Şehire İndi

Diyarbakır'da Kobani eylemleri nedeniyle çıkan olaylar sonrası ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Diyarbakır'da Asker Şehire İndi
Kayıt Tarihi: 08.10.2014 08:00 - Son Güncelleme: 13.05.2024 16:17
YAZI
A
 Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıklamıştı. Öte yandan Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi, uçuşlarsa iptal edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YARINA KADAR UZATILDI

Diyarbakır Valiliği'nden dün yapılan açıklamada, akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtilmişti. Yapılan yeni açıklamaya göre Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı 9 Ekim perşembe günü saat 06.00’ya kadar uzatıldı.

"ÇIKAN OLAYLAR NEDENİYLE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ"

Açıklamada şöyle denilmişti; "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00’den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir."

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıkladı. Kentte çıkan olayları başından beri izleyen ve ekipleri, verdiği talimatlarla yönlendiren Emniyet Müdürü Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

ASKER ŞEHRE İNDİ

Sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şehre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da  müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın bir çok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.



ZIRHLI BİRLİKLER GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Valiliğin sokağa çıkma yasağı kararı almasının ardından gece Elazığ ve Siverek caddeleri başta olmak üzere kentin ana arterlerinde 7. Kolordu Komutanlığı'na ait zırhlı birlikler güvenlik önlemi aldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Olayların ardından alınan karar gereği Dicle Üniversites’nde de çarşamba, perşembe ve cuma günleri eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları'nın 07.15'te İstanbul'dan Diyarbakır'a kalkacak uçağı kentte uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle iptal edildi. Sabah 07.15'te kalkması gereken uçak için önce yarım saat rötar anonsu yapıldı, daha sonra ise uçuş iptal edildi. Uçuşun Diyarbakır'da uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle iptal edildiği öğrenildi. Uçak yolcuları iptal kararına tepki gösterdi. Antalya - Diyarbakır seferlerinin de aynı nedenle iptal edildiği belirtildi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Öte yandan AK Parti Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar İlçe Başkanlığı binası göstericiler tarafından ateşe verilerek yakıldı. İlçe binası kullanılamaz hale gelirken, olay sırasında binada kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Ak Parti yöneticileri, olaylarla ilgili olarak İŞİD'in bahane edilerek Diyarbakır'a ve AK Parti'ye yapılan saldırıları tasvip etmediklerini belirterek, sağduyu çağrısında bulundu.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler