Ereğli'ye 3 Yılda 30 Milyonluk Yardım

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş Ereğli’ye 3 yılda 30 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.
Ereğli'ye 3 Yılda 30 Milyonluk Yardım
Kayıt Tarihi: 16.01.2015 07:53 - Son Güncelleme: 08.05.2024 23:07
YAZI
A
Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ederek, Ereğli’nin Konya’nın en büyük ilçesi olduğunu söyleyen KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, geçmiş yıllardan su ve kanal hizmetinde büyük eksiklikler tespit ettiklerini ve bu eksikliklerin giderilmesi için belli bir planlama yaptıklarını söyledi.

KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, “Ereğli Belediyesinin destekleriyle 3 yılda su ve kanal hizmetinde Ereğli merkezde hizmet almamış hiçbir mesken kalmayacak şekilde çalışmamız var” dedi.

Uzbaş, “2014 yılı sonu itibariyle 5-6 km. kanalizasyon çalışması yapıldı ve halen devam eden yerler var. Ereğli’nin yapılmamış 90 km. kanalizasyon şebekesi var. Bunu da 3 yıllık bir periyoda yayıyoruz. 2015-2016-2017 yıllarında Ereğli merkezde her yıl 30 km. toplamda 90 km. kanalizasyon şebekesi yapacağız. 3 yılda 30 milyon TL’lik yatırım Ereğli’ye gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in direktifleri ve önümüze koyduğu hedef doğrultusunda bu planlamayı yaptık. Büyükşehir Yasası ile Konya genelinde ilk kanalizasyon çalışmasını Zengen’de başlattık ve 4 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Şu an %60’ı tamamlandı” diye konuştu.

İçme suyu konusunda da bilgi veren Uzbaş, “Su noktasında yaz aylarında yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Merkez ve merkeze yakın mahallelerinin İvriz suyundan daha fazla istifade etmeleri için projemiz var. Şu anda detaylar üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl ihalesine çıkmayı düşünüyoruz. Kutören, Belkaya ve Demirci mahallelerinin iletim hattı ihalesi yapıldı. 4-5 ay içerisinde su hattı çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

Uzbaş, KOSKİ, PTT Şubeleri, İnternet üzerinden ve Bankalardan otomatik talimat ile ödeme yapılabileceğini de kaydederek, Konya’da geçen sene uygulamaya koydukları Sumatik makinelerinden Ereğli’ye de yapmayı düşündüklerini ve ödemelerin bu şekilde de yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Belediyeciliğinin misyonunun hizmet üretmek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Büyükşehir Yasası ile hizmet akışının Konya ile elbirliği içinde hızlandığını kaydetti. Büyükşehir bünyesindeki en yatırımcı kuruluşların başında KOSKİ geldiğinin altını çizen Özgüven, “Seçim döneminde şehir merkezine 5 dakikalık yürüme mesafesi olan yerlerde kanalizasyon sorunu olduğunu söylemiştik. Bunu Ereğli için büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. KOSKİ ile birlikte Ereğli’nin 90 kilometrelik kanalizasyon ağını 3 yılda tamamlayacağız. Bunun maliyeti de 30 milyon TL’dir. İçme suyu konusunda da özellikle mahalle olan köy ve beldelerin su sorunları ek yatırımlarla çözüme kavuşacak. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere KOSKİ Genel Müdürümüz İsmail Selim Uzbaş ve Daire Müdürleri ile Ereğli KOSKİ Müdürü Osman Uyanıker’e teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler