Ermenek'ten Üzücü Haber !

Ermenek maden ocağı faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Ermenek'ten Üzücü Haber !
Kayıt Tarihi: 17.11.2014 13:32 - Son Güncelleme: 16.05.2024 15:36
YAZI
A
 KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının 21'inci gününde 2 işçinin daha cesetlerine ulaşıldı. 

AFAD, ocağın 4'üncü Başyukarı Bölümü'nde 2 işçinin cesetlerine ulaşıldığını, ocaktan çıkartılmaları için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Madencilerden 2'sinin cesetleri ise daha önce çıkarılmıştı.

MADENİN 4. BAŞYUKARI BÖLÜMÜNDE BULUNDU

AFAD'dan yapılan açıklamada "Karaman'ın
 Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 Salı gününden bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda madenin 4. 'başyukarı' bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazeleri madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları da kesintisiz şekilde sürmektedir." denildi.

2 İŞÇİNİN CESEDİNE 6 KASIMDA ULAŞILMIŞTI

28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde Has Şeker Madencilik Şirketi tarafından işletilenmaden ocağını su basmış, 18 işçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım Perşembe akşamı ulaşılmıştı. 16 işçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Madenin sahibi Saffet Uyar'ın da aralarında olduğu beş kişi 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler