Fetullah Bayır Fen Lisesi Öğrencilerinden Bir Başarı Daha

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencilerinin görme engellilere yönelik hazırladığı proje, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde gerçekleştirilen Yaratıcı Fikirler yarışmasında ikincilik derecesi elde etti.
Fetullah Bayır Fen Lisesi Öğrencilerinden Bir Başarı Daha
Kayıt Tarihi: 11.07.2014 08:34 - Son Güncelleme: 10.05.2024 07:45
YAZI
A

Girne Amerikan Üniversitesi öncülüğü ile modern bir dünyanın gelişimine katkıda bulunan geleceğin bilim insanlarını geliştirmek maksadıyla "Bir fikir dünyayı değiştirir" sloganı ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Yaratıcı Fikirler Yarışması" tertip edildi. Yarışmada en iyi projeler belli olurken, ardından dereceye giren okulların öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmaya Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi'nden Danışman Öğretmen İsmail Yapıcı ve öğrenciler Abdurrahman Korucu, Mahmut Yazıcı ile Mevlüt Soluk "İnfared elektromanyetik dalgaların karşılıklı senkronize edilerek oluşturulan sesli barkod okuma sisteminin görme engelliler tarafından kullanılması" adlı proje ile katıldı. Ekip, yarışmada önemli bir başarıya imza atarken finale yükseldi. Final yarışmasında proje ikincilik derecesine layık görüldü.

Söz konusu projenin, görme engelli tüketicilerin hayatını kolaylaştırma düşüncesinin bir ürünü olduğu bildirilirken, alışveriş sırasında ürünün adı, fiyatı ve indirimde olup olmadığı gibi konularda görme engellilere yönelik kolaylık ve çözümler sunduğu kaydedildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler