Gencek'te Hayvancılık Atağı

Konya’nın Derebucak ilçesine bağlı Gencek beldesinin, hayvancılıkta yeniden eski günlerine kavuşması için çalışma yürütülüyor.
Gencek'te Hayvancılık Atağı
Kayıt Tarihi: 27.11.2012 11:27 - Son Güncelleme: 09.05.2024 10:16
YAZI
A
 Belediye Başkanı Yusuf Uyar yaptığı açıklamada, yörede hayvancılığın gelişmesini önemsediklerini belirterek, “Beldemizdeki hayvancılığı tekrar eski günlerine döndüreceğiz” dedi. Belde girişinde sergilenen küçükbaş hayvan heykelleri ile dikkat çeken Gencek’te özellikle büyükbaş hayvancılığın tekrar gelişip yaygınlaşması için belediye’nin de verdiği destek ile kooperatif bünyesinde hayvancılık bölgesine yönelik bir proje yürüttüklerini anlatan Uyar, bunun için bir imar çalışması da yaptıklarını söyledi. Kara Tavuk Çeşmesi mevkisindeki araziyi komple imara dahil ettiklerini anlatan Uyar, su götürmek için çalışmalara başladıklarını da kaydetti.

Uyar, “Burayı komple imara aldık. Burada hayvancılık projemizin devreye girmesinin ardından göç ederek belde dışına giden insanımızı tekrar doğduğu topraklara gelmesini sağlamak istiyoruz. Bölgemizde eskiden hayvancılık çok canlı ve hareketliydi. Şimdi küçükbaş hayvancılık da bitti. Oysa eskiden dağ keçisinde bölgemizdeki hayvan varlığı 5-6 bin civarındaydı, şimdi 300’lere geriledi.

Sorgun mevkisindeki hayvancılığa müsait geniş arazinin ile gölet imkanımızın da olmasıyla önemli bir potansiyel yaratacağını düşünüyoruz. Silajlık ekimlerin de devreye girmesiyle bölgemizdeki insanları yeniden besiciliğe döndürmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler