Gezi Parkı Eylemlerinde Son Durum-Çatışmalar Sürüyor

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruplarla polis arasındaki amansız mücadele devam ediyor.
Gezi Parkı Eylemlerinde Son Durum-Çatışmalar Sürüyor
Kayıt Tarihi: 02.06.2013 20:07 - Son Güncelleme: 09.05.2024 11:39
YAZI
A

23.53 : AKARETLER : 1 kilometrelik zincir oluşturuldu. Elden ele polise karşı barikat yapacak malzemeler taşınıyor. Kalabalık şu anda alkışlarla marşlar okuyor. Polis müdahalesi durmuş görünüyor.

KADIKÖY: 
Kadıköy'den köprüyü geçerek Beşiktaş'a gitmek isteyenler polis engeliyle karşılaşınca geri dönmeye başladı. 

kadiköy.jpg


23.30 : KÖPRÜYE SET : İstanbul'da Bağdat Caddesi'nden Boğaz Köprüsü'ne yürümek isteyen kalabalığı polis ekipleri ve TOMA araçları durdurdu. 

köprüye-gi̇di̇ş.jpg

23.15 - AKARETLER : İstanbul'daki gezi parkı direnişinde en sert müdahale şu andaBeşiktaş'ta... Akaretler gaz bombası ile bembeyaz oldu. 

Hala gaz bombası atılıyor. Beşiktaş camisi revire döndü. Galatasaray Üniversitesi de yaralılar için kapılarını açtı. 

Havada helikopterler dolaşıyor.

BAHÇEŞEHİR'E GAZ BOMBASI :Beşiktaş sahilde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi yine gaz bulutu altında. 

Üniversite kapısı önüne atılan gaz bombasına karşı üniversite güvenlik ekibi böyle müdahale etti.




AKARETLERDE OLAYLAR NASIL ÇIKTI?

Çarşı grubunun da aralarında bulunduğu bir grup Taksim'e yürümek istedi. 

Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisi önünden geçilirken gruptan bazılarının polislere sataştığı ve ortalığın karıştığı söyleniyor. Polis sert karşılık verince Taksim'den ve Beşiktaş'tan akın akın insanlar gelmeye başladı.


akaretler-beşiktaş.jpg


23:09 AKARETLER : Göz gözü görmüyor. Gaz bombaları arka arkaya geliyor. Her yer 
bembeyaz! Polisin müdahale hız kesmiyor. 

beşiktaş-akaretler-olay.jpg


22: 54- İSTANBUL AKARETLER : Akaretler'de cok sert mudahale var. Gaz bombasinin etkisi besiktas'in tum semtlerde hisediliyor. Akaretler savaş alanına dönmüş gibi gaz bombasının ardından dağılanlar yeniden toplanmaya başladı. 'Doktor var mı' sesleri yükseliyor. 

beşiktaş-akaretler.jpg

OKTAY KAYNARCA'NIN ATTIĞI TWİT : Sanatçılardan olaylara tepki var;

screen-shot-2013-06-02-at-11.01.24-pm.png
ANKARA'DA MÜDAHALE : Ankara'da gaz bombalı sert bir müdahale başladı. Yaralılar olduğu söyleniyor.

22.20- 
Beşiktaş'ta polisle göstericiler arasındaki çatışma sürüyor.

21.55 Polis slogan atan vatanşların bulunduğu şehir hatları vapuruna gaz bombası attı. 

21.53- İstanbul'un bir çok noktasında vatandaşların başlattğı tencere ve tavalı eylemler sürüyor.

21.05 Beşiktaş'ta yeniden olaylar çıktı. Polis göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Çatışma sürüyor. 

21.00: Dolmabahç tarafından gelen 100 kişilik bir gruptan yüzleri maskeli bazı kişiler, Beşiktaş’ta Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde bekleyen TOMA aracına ve Çevik Kuvvet ekibine taş attı. Polis gruba müdahale etti

15.30: Gezi Parkı eyleminde polisin çekilmesiyle binlerce göstericinin girdiği Taksim Meydanı'nda sabah saatlerinde dağılan kalabalık tekrar toplanıyor.

15.14 
Bazı ters çevrilen canlı yayın araçlarını almak için bölgeye gelen çekiciler kalabalık nedeniyle Taksim'i terketmek durumunda kaldı. 

15:00 
Taksim'de günlerdir süren Gezi Parkı eylemi sabah saatlerinde yaşanan sakinliğin ardından bugün de devam ediyor. Gece dağılan göstericiler tekrar toplanmaya başladı. Saatler ilerledikçe kalabalık da yoğunlaştı. Ne Taksim'de ne Taksim'in civarında polis memuru yok.



10.10 TEMİZLİK BAŞLADI: Taksim ve çevresinde sabaha kadar süren olaylardan geriye, yanmış otobüsler, sökülmüş kaldırımlar ve kurulan barikatlar kaldı. Belediye ekipleri sabah saatlerinde Taksim ve çevresinde temizlik çalışmalarına başladı.
Polisin Taksim’den çekilmesiyle meydana giren binlerce eylemci, Taksim ve çevresini adeta savaş alanına çevirdi. Belediye otobüslerine yakan, yön tabelalarını söken ve canlı yayın araçlarını deviren eylemciler, kaldırım taşlarını sökerek bariyerler kurdu.

Göstericiler daha sonra Beşiktaş çevresinde polisle çatışmaya devam etti. Sabaha kadar süren olaylarda park halindeki çok sayıda araç da hasar gördü. Eylemciler İnönü Stadı önünde polis otosunu yakarken, Çırağan Caddesi’nde de barikat kurdu. Taksim Meydanı’nda yaşan olaylardan geriye harap olmuş yollar, yakılan otobüsler ve polis arabalarının görüntüleri kaldı. Belediye ekipleri sabahın ilk saatleriyle birlikte temizlik çalışmalarına başladı.

09.35 
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için başlatılan ve gece saatlerinde de süren Ankara'daki gösteriler, büyük ölçüde sona erdi. Kızılay'da polisin müdahalesi ile dağıtılan gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp, Tunalı Hilmi, Mithatpaşa ve Milli Müdafa caddeleri ile Kolej Kavşağı'nda küçük gruplar halinde toplandı. Gruplar, Kızılay'a yürümek isteyince biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı. Çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

İtfaiyeye ait su tankerlerinden TOMA'lara su takviyesi yapıldı. Grubun dağıtılmasının ardından büyükşehir belediyesine ait çok sayıda temizlik aracı, Kızılay Meydanı ve çevresinde temizlik çalışması başlattı. Göstericilerin yaktığı bazı araçlar çekici yardımıyla bulundukları yerden kaldırılırken, bazı kağıt toplayıcılarının da göstericilerin kırdığı yön ve durak levhalarını götürdüğü görüldü. Eylemin ardından Kızılay'da bazı ağaçların yakılan ateşten zarar gördüğü, bazı fidanların da sökülüp yola atıldığı görüldü. Olayların yatışmasının ardından çevik kuvvet polislerine çorba ikram edildi. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da Kızılay'a gelerek incelemelerde bulundu. Polisin sokak aralarına kaçan küçük gruplara müdahalesi ise sürüyor.

09.00 YAĞMUR KALABALIĞI AZALTTI: 
Sabah saatlerinde yağan yağmur da Taksim'de kalabalığın azalmasında etkili oldu.

08.30 Öte yandan Taksim'den Gümüşsuyu'na inen yolun başında ise akşam saatlerinde ters çevrilen bir aracın ateşe verilkdiği ve alev alev yandığı gözlendi.

08.00 
Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Beşiktaş Caddesi, Başbakanlık Ofisi, Dolmabahçe Gazhane Caddesi, Kadırgalar Caddesi ve Dolmabahçe Caddesi'nde barikat kuran ve yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis müdahale etmişti.

Müdahalelerin ardından sokaklar adeta savaş alanına döndü. Sabah erken saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri caddelerde temizlik çalışması başlattı. Göstericilerin söktükleri yol kenarlarında bulunan korkuluk demirleri, kaldırım taşları ve demir levhalar iş makineleriyle alındı. Göstericileri sabah saatlerinde kendiliğinden dağılmalarının ardından çalışmalarla birlikte yollar trafiğe açıldı.

05.00 Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek için iki gündür İzmir’de aralıksız eylem yapan gruplar, polisle çatışmayı gece yarısından sonra da sürdürdü. Kalabalık grup, birçok bankanın camlarını ve ATM’lerini kırdı. Protestocuların Alsancak’ta polisle çatışmaları halen sürüyor. 

İzmir’de protestoların ikinci günü, kalabalık bir grubun Gündoğdu Meydanı’nda toplanmasıyla başladı. Buradan akşam saatlerinde Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önüne yürüyen gruptakiler bir süre sonra polise taş, şişe ve sopalarla saldırmaya başladı. 

Polisin, Basmane Meydanı’ndaki gruba müdahale etmesi sonrası kalabalık gruptan bazı kişiler Alsancak Talatpaşa Bulvarı ile 1. Kordon’a kaçtı. Burada yollara barikat kurarak trafiğe kapatan ve çöp bidonlarını ateşe veren grupla polis arasında uzun süren kovalamacalar yaşandı.

Çevik kuvvet polisleri, Talatpaşa Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yolda ateş yakan gruba müdahale etti. TOMA ve panzerler eşliğinde göstericiler, tazyikli su ve gaz bombaları ile dağıtıldı. Müdahale sırasında çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı. 


04.45 
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar ABD'nin başkenti Washington, New York ve Los Angeles'ta protesto edildi.

Başkent Washington ve çevresinden gelen 500 civarında Amerikalı Türk, Beyaz Saray önünde toplandı.

Bazı Amerikalıların da destek verildiği görülen eylemde, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlar taşıyan grup, zaman zaman şarkılar ve marşlar söyledi, hükümet karşıtı sloganlar attı 

04.26 Polisin çekilmesinin ardından Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na akın eden eylemciler gece saatlerinden itibaren dağılmaya başladı.
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı polisin boşaltmasının ardından binlerce kişi meydana akın etti. Gece saatlerinden itibaren ise kalabalık Taksim Meydanı’nı terk etmeye başladı. Meydan ve Gezi Parkı’nda kalan gruplar ise bekleyişi eğlenceli hale getirmek için halay çekip, şarkılar söylüyor.

04.08 Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplanan yüzleri maskeli grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Çevredeki yön tabelalarını, yol üzerindeki demir korkulukları kırarak barikat yapan grup, çevik kuvvet polislerinin çekilmesinin ardından ofise yakın bir bölgede toplanarak polise ses bombası attı. 

Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplanan yüzleri maskeli bir grup gösterici, çevredeki işyerlerine zarar vererek, yol üzerinde bulunan yön tabelalarını, demir korkulukları, çöp konteynırlarını yıkarak bariyer yaptı. Polisin dağılın uyarısına göstericiler taş, şişe ve misketle karşılık verdi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis ekipleri müdahale ederek dağıttı. Göstericiler, bir süre sonra geri çekilen çevik kuvvet ekiplerine ses bombası attı. Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne yaklaşan grup ile polis arasındaki çatışma sürüyor. 


internethaber

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler