Hac'da Türk Hacılardan Kötü Haber

Hac faciasında yaşanan izdihamda 4 Türk hacının hayatını kaybettiği tespit edildi. 4 Türk vatandaşının kimlikleri, ailelerine haber verildikten sonra açıklanacak.
Hac'da Türk Hacılardan Kötü Haber
Kayıt Tarihi: 25.09.2015 08:44 - Son Güncelleme: 14.05.2024 08:07
YAZI
A
 Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında bulunan Mina'da yaşanan izdihamda hayatını kaybeden 4 Türk vatandaşının kimlikleri, ailelerine haber verildikten sonra açıklanacak.


Mekke'deki Hac idare Merkezi'nden yapılan açıklamada, Mina'da gerçekleşen izdihamda hayatını kaybeden 4 Türk vatandaşının İzmir, Sivas, Samsun ve Yozgat'tan kutsal topraklara geldiklerinin belirlendiği ifade edildi.

ÖNCE AİLELERİNE SONRA KAMUOYUNA DUYURULACAK

Yaşamını yitirenlerin kimliklerinin, ailelerine haber verildikten kamuoyuna açıklanacağı bldirildi.

hac-faciasi-2.jpg 
SON RAKAM 753...

Diyanet İşleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mina'da meydana gelen izdihamda ölenlerin sayısının 753, yaralıların da 887 kişi olduğunu bildirdi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR TÜRK HACILARA ULAŞILAMADI

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "2 farklı acenteden toplam 18 hacımıza henüz ulaşılamamıştır" diye açıklama yapmıştı

Ölen ve yaralananların tahliyesi için olay yerinde çalışmaların sürdüğü, bölgeye sevk edilen 4 bin personelin 200 ambulansla olayda hayatını kaybedenleri ve yaralananları hastanelere taşıdıkları bildirildi. Gelen ilk bilgilere göre, yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştiren ekipler arasında Türkiye'den giden sağlık ekipleri de yer alıyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Facianın sebebi, yaralıların durumu ve yaralanan ve hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşlarının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

hac-faciasi1.jpg

DİYANET KRİZ MASASI KURDU

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri Türk hacı adaylarının durumları ile ilgili bilgi toplanması adına bölgede bir kriz masası oluşturdu.  

18 TÜRK HACI NEREDE?


Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "2 farklı acenteden toplam 18 hacımıza henüz ulaşılamamıştır" dedi. Görmez, henüz ulaşılamayan 18 Türk vatandaşının akıbetinin netlik kazanması için çalışmaların sürdüğünün altını çizdi.



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler