Hüyük Kıreli'ye Biyolojik Arıtma Tesisi

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesine biyolojik arıtma tesisi inşa ediliyor.
Hüyük Kıreli'ye Biyolojik Arıtma Tesisi
Kayıt Tarihi: 27.11.2012 07:36 - Son Güncelleme: 09.05.2024 08:19
YAZI
A
 Kıreli Belde Belediye Başkanı Ali Mermer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle inşa edilmeye başlanan beldenin ihtiyacı olan arıtma tesisinin yakında tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Biyolojik arıtma tesisi inşaatının ihaleyi üstlenen bir firma tarafından yürütüldüğünü ve Bakanlığın ilk etapta 142 bin liralık bir destek sunduğunu, ek ödenek için de talepte bulunduklarını ve bunun olumlu karşılandığını ifade eden Mermer, “Belde olarak talebimiz daha önce doğal arıtma sisteminin kurulmasıydı, ancak bölgemize faydalı olamayacağını düşünerek bunun biyolojik arıtma tesisine çevrilmesi müracaatında bulunduk.



Bozdağ mevkisinde inşa edilen tesis tamamlandığında 2 bin 500 kişiye hizmet verecek bir kapasitede olacak. Hizmete girdiğinde burada arıtılan sular da yöre çiftçisi tarafından tarımsal sulamada kullanılabilecek.

Çalışmayı yürüten firma tesisi çalışır vaziyette belediyemize teslim edecek. Bölgemize hayırlı olmasını dilerken, bakanlık yetkililerimize katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler