Hüyük'te Billboard'a Bu Cami Ruhsatlıdır İlanı Verdiler

Konya’nın Hüyük ilçesinde, “Kaçak yapıdır, zemin etüdü, planı yok, ruhsatsızdır” dedikodusu yüzünden, vatandaşlardan gelen yardımların kesilmesi üzerine yarım kaldığı ileri sürülen cami inşaatının ruhsatlı bir yapı olduğunu ispat etmek isteyen cami derneği, kent meydanındaki bilboardlara ilan verdi.
Hüyük'te Billboard'a Bu Cami Ruhsatlıdır İlanı Verdiler
Kayıt Tarihi: 11.12.2012 09:31 - Son Güncelleme: 09.05.2024 08:13
YAZI
A
 Hüyük Bahçelievler Mahallesi Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılmakta olan, 2 minaresi biten fakat kaba inşaatı yarım kalan caminin tamamlanması için harekete geçen dernek yönetimi, üretildiğini ileri sürdüğü dedikoduların önüne geçmek ve caminin ruhsatının olduğunu kanıtlamak için ilginç bir yol denedi.



Hüyük Belediyesi’nden alınan cami inşaat yapı ruhsatı ve caminin son halinin yer aldığı büyük bir afiş yaptırarak reklam panolarına astıran dernek yönetiminin bu ilginç hareketi, görenleri de şaşırttı. Caminin Dernek Başkanı Adem Sözüeroğlu, afiş astırdığı reklam panosu önünde yaptığı açıklamada, yaptırdıkları caminin projesi, planı, zemin etüdü, ruhsatının olmadığına yönelik üretilen sözler nedeniyle yardımların kesildiğini belirterek, bunun üzerine caminin inşaat yapı ruhsatının olduğunu ispat etmek için reklam panosuna afiş astırarak ilçe halkına ve tüm dünyaya bunu göstermek istediklerini söyledi. Sözüeroğlu, “Halka hep burayı yanlış anlatmaya çalıştılar. Halkın objektifini camiye yöneltmek için belediyenin vermiş olduğu inşaat yapı ruhsatını mecbur kaldım, buraya astırdım. Herkese diyorum ki, bu cami kaçak değil, bu caminin yapı inşaat ruhsatı vardır. Artık kötü ellerin, kötü düşüncelerin bu cami üzerinden kalkmasını, gitmesini istiyorum. Bu caminin yapılması için yardım bekliyorum” dedi.



Reklam panosundaki afişi görenlerin fikrinin değişmeye başladığını da belirten Sözüeroğlu, “Halkın görüşü değişti, yardımlar arttı” şeklinde konuştu. 3 bin metrekarelik alana inşa edilen caminin önce 2 minaresini tamamladıklarını ardından kaba inşaatının başladığını ancak kubbesini yardımların kesilmesi üzerine henüz tamamlayamadıklarını anlatan Sözüeroğlu, cami inşaatını devam ettirmek isteyen başka kişi, kurum ya da kuruluş olması halinde yönetim olarak devretmeye hazır olduklarını da dile getirdi.



Cami derneğinin genel sekreteri İhsan Ünalmış ise, cami inşaatının ruhsatının olmadığı sözlerini yok etmek için reklam panosuna ilan vermek zorunda kaldıklarını dile getirerek, “Halk görsün diye, inandırmak için bilboarda başkanımız astırdı. Halkımız yapacağı yardımları bilerek yapsın amacıyla buraya astık” dedi.



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler