İMO Konya Şubesi'den Marmara Depremi Açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi, 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nin 14. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
İMO Konya Şubesi'den Marmara Depremi Açıklaması
Kayıt Tarihi: 16.08.2013 10:40 - Son Güncelleme: 18.05.2024 00:28
YAZI
A
 

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İMO Konya Şubesi Başkanı Ali Çınar, Türkiye’de yaşanan depremler hakkında bilgi verdi. 1999’dan önce çok sayıda yıkıcı deprem yaşanmadığını belirten Çınar, “Öncesinde de, yıkıcı pek çok deprem yaşanmamasına rağmen, 1999 depremleri ülkemiz için bir dönüm noktası olmuştur. Nitelikli ve güvenli yapı üretimi, yapı denetimi ve ilgili mevzuat tartışmaları, gündemin ilk sırasında kendisine yer açtı. Yapı üretim süreci bileşenlerinin görev sorumlulukları, deprem esnasında ve sonrasında nelerin yapılması gerektiğine dair pek çok bilinmez sorun olarak varlığını hissettirdi” dedi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade eden Çınar, “Topraklarının ve nüfusunun büyük bir bölümü deprem tehlikesi altındadır. Anadolu coğrafyasında 1900’lü yılların başından günümüze, otuza yakın büyük ölçekli deprem meydana gelmiş ve resmi kayıtlara göre 100 bin civarında insan hayatını kaybetmiştir. Türkiye dünyanın önemli deprem kuşakları üzerindedir. Ülke topraklarının yüzde 96’sının farklı oranlarda deprem bölgesinde olması, yine topraklarının yüzde 66’sı, 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yer almaktadır. Nüfusumuzun yüzde 98’i bu bölgelerde yaşamaktadır. Ayrıca büyük sanayi tesislerinin yüzde 75’i deprem tehlikesi altında bulunmaktadır” diye konuştu.



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler