İngiltere'nin Ortadoğu'daki Gizli Üssü

İngiltere'nin diğer Batılı istihbarat kurumlarının adına Ortadoğu'da bir izleme istasyonu olduğu ortaya çıktı...
 İngiltere'nin Ortadoğu'daki Gizli Üssü
Kayıt Tarihi: 23.08.2013 17:35 - Son Güncelleme: 11.05.2024 06:55
YAZI
A
 

İngiltere'nin Batılı istihbarat servisleri için Ortadoğu'da çok sayıda e-mail, telefon görüşmeleri ve internet trafiğini incelediği gizli bir internet-izleme birimi kurduğu ortaya çıkarıldı. İngiltere, Ortadoğu'dan elde ettiği tüm bilgileri ABD ile paylaşıyor.

İngiliz The Guardian gazetesi, İngiltere'nin en önemli istihbarat ajanslarından Kamu İletişim Merkezi'nin (GCHQ) fiber optik ağlar üzerinden çok sayıda internet bağlantı noktasına sızdığını ve burada sayısız veriye erişim sağladığını ortaya çıkardı. Ortadoğu'dan elde edilen bu verilerin daha sonra ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile paylaşıldığını yazan gazete, e-posta, sosyal paylaşım siteleri paylaşımları, telefon görüşmeleri ve kullanıcıların kişisel verilerinin de kaydedilip analiz edildiğini bildirdi.

Bu kablolardan geçen bütün mesajlar ve veriler "tampon" adı verilen bilgisayarlara kopyalanıyor, daha sonra da istenilen konuya göre ayıklanıyor. Bilgiler işlendikten sonra GCHQ'ya  gönderiliyor, GCHQ da  bilgileri ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile  paylaşılıyor. Habere göre İngiliz hükümeti, birimin Batı dünyasının "terörle mücadelesinde" kilit rol oynadığını ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlenecek saldırılar için hayati öneme sahip bir "erken uyarı" sistemi sağladığını ileri sürüyor.

1 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE

Pahalı gizli teknolojisi için merkeze 1 milyon İngiliz sterlini tutarında bütçe ayrıldığı iddia ediliyor. İstihbarat kaynakları, projenin sadece güvenlik, terör ve organize suçlar için kullanıldığını ileri sürüyor. Ortadoğu'da bilgi trafiğine erişim, 11 Eylül saldırılarından bu yana ABD ve İngiltere için büyük önem taşıyor.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler