İŞKUR'dan 1 Milyon Kişiye İş Umudu

Son 3.5 yılda 1.5 milyon kişiyi işe yerleştiren İŞKUR’un Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı anlattı.
İŞKUR'dan 1 Milyon Kişiye İş Umudu
Kayıt Tarihi: 22.07.2013 07:55 - Son Güncelleme: 09.05.2024 15:26
YAZI
A
 

Özel   sektörün   ihtiyaçlarını  analiz ediyoruz. İŞKUR’un  yeni   kurslarıyla  artık pasta şefi  de olmak mümkün,  uçak  teknisyeni  de

AYLİN LÖLE

Genç  nüfus sayısı  ve    gücüne  katılım   oranı  tıpkı Demokles ’in kılıcı  gibi   Türkiye ’nin üzerinde sallanırken, geçtiğimiz  günlerde  istihdam cephesinden sevindirici haberler geldi.

Nisan ayı işsizlik  oranı  yüzde 9,3  ile  beş ay sonra tek haneye indi.  İstihdam edilenlerin  sayısı nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre 1 milyon 61 bin  kişi  artarak 25 milyon 691 bin  kişiye  yükseldi. Böylece  Türkiye   tarihinde  çalışan sayısında  yeni  bir rekora  imza atıldı . Bu  dönemde , tarım  sektöründe çalışan sayısı 47 bin  kişi , tarım dışı  sektörlerde  çalışan sayısı 1 milyon 14 bin  kişi  arttı.

İSTİHDAMDA REKOR ARTIŞ VAR

Gelişmeler  sevindirici olsa da elbette yeterli  değil . Nitekim  Ekonomi  Bakanı  Zafer  Çağlayan da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada aynı noktaya işaret etti. Çağlayan, “Bu bir rekor, şimdiye  dek  görülen  en yüksek çalışan sayısına  ulaştık Son  kriz  döneminde  yaratılan istihdam 6 milyona yaklaştı.  Dünyanın  başka bir ülkesinde böyle bir  performans  göremezsiniz.  Ama  9,3  bize  yetmez,  hedefimiz  orta  vadede  mutlaka 6-7 düzeyine inmek. Şu anda 2 milyon 641 bin işsizimiz var. Umuyorum  ki   yaz  aylarında bu sayı da gerileyecek”  iddiasında  bulundu. Peki istihdamı artıran ne? Doğrudan gelen yabancı  sermayeden  tutun da Doğu  ve   Güneydoğu   Anadolu  Bölgeleri için sağlanan teşviklerin  ETİKETLER:

Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler