İsrail, Hamas Komutanını Böyle Vurdu-Video

İsrail ordusu, Hamas komutanı Ahmet Caberi'ye düzenlenen suikastin görüntülerini yayınladı.
İsrail, Hamas Komutanını Böyle Vurdu-Video
Kayıt Tarihi: 14.11.2012 19:59 - Son Güncelleme: 15.04.2024 02:42
YAZI
A
 İsrail'in Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın saha komutanı Ahmet Caberi'ye düzenlenen suikastın görüntülerini yayınladı. Ordunun resmi YouTube hesabından yayınlanan görüntülerde, Caberi'nin otomobilinin vurulması saniye saniye görülebiliyor.


İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Said el-Caberi (52), hacdan geleli bir hafta olmamıştı. 2006'da kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalitoperasyonunun planlayıcısı olarak kabul edilen Caberi, İsrail tarafından ''Hamas Hareketi Genelkurmay Başkanı'' olarak isimlendiriliyor ve İsrail'in en çok arananlar listesinde yer alıyordu.

13 YIL TUTUKLU KALMIŞTI

İsrail tarafından 1982'de tutuklanan Caberi, 13 yıl Abdulaziz Rantisi, İsmail Ebu Şenab, Nizar Reyyan, İbrahim Makadime ve Salah Şehade gibi Filistin direnişinin öncü isimleriyle beraber cezaevi arkadaşlığı yaptı. 1995'te cezaevinden çıkan Caberi'ye İsrail birçok suikast girişiminde bulundu. 18 Ağustos 2004 yılında apaçi helikopteriyle evine düzenlenen saldırıda, büyük oğlu Muhammed ve 3 yakın akrabası hayatını kaybetmişti. Ancak Caberi, yaralı kurtulmuştu.


LAKABI "HAYALET ADAM"DI

İsrail televizyonları Caberi'yi 'mühendis' olarak nitelerken, İsrail Ordusu ise Caberi'ye suikast girişimlerinde başarısız olmalarından dolayı ''hayalet adam'' olarak isimlendiriyordu.

Gazze İslam Üniversitesi tarih bölümü mezunu Caberi, 1960 doğumlu, evli ve 8 çocuk babasıydı.

ensonhaber

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler