İşyerlerine Ramazan Denetimleri Arttırıldı

Karatay Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan market, fırın, lokanta gibi gıda maddesi üreten ve satan işyerlerine yönelik Ramazan ayı dolayısıyla sıkı bir denetime başladı.
İşyerlerine Ramazan Denetimleri Arttırıldı
Kayıt Tarihi: 18.06.2015 11:59 - Son Güncelleme: 10.05.2024 13:30
YAZI
A
 Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde halkımızın sağlıklı, güvenilir gıda ve hizmet alımı konusunda fırınlar, pide salonları, marketler ve lokantaların denetlendiğini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 1 Temmuz 2013 itibariyle katkısız ekmek üretimine başlayan esnafların belediye zabıta ekiplerince hijyen ve temizlik yönünden denetlendiğini, işletme sahiplerinin katkısız ekmek üretimine riayet ettiğinin de görüldüğünü belirtti.

Karatay Zabıta ekiplerince yapılan incelemede ekmek üreticilerinin katkı maddelerini kaldırdığının tespit edildiğini ifade eden Başkan Hançerli, marketlerde ise raflarda satışa sunulan gıda maddelerinin son kullanım tarihleri ve hijyen yönü ile, lokanta ve pide fırınlarının denetimi yapıldığını vurguladı.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Zabıta müdürlüğünce gerçekleştirilen kontrollerin Ramazan ayı boyunca sıkça yapılacağını belirterek gıda üreten ve satan işyerlerinin gıda nizamnamesine uymaları gerektiğini söyledi. Başkan Hançerli, temizliğe riayet etmeyen işyerleri hakkında cezai işlem yapılacağını ifade ederek; “Halkımızın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler