Kadınhanlılar Su Bekliyor

Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Adil Koyuncu, çok geniş bir alana sahip Konya Havzasına Toros Dağlarından gelecek suyun yeterli olmayacağını belirterek, Karasu ve Kızılırmak ile yeni su imkanlarının oluşturulabileceğini söyledi.
Kadınhanlılar Su Bekliyor
Kayıt Tarihi: 15.12.2012 12:27 - Son Güncelleme: 11.05.2024 13:18
YAZI
A
 Konya Ovası Projesi (KOP) çerçevesinde yapımı tamamlanan Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı açılışları nedeniyle açıklama yapan Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Adil Koyuncu, Başbakan Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

Koyuncu açıklamasına şöyle devam etti; “Sayın Başbakanımızın özel ilgisiyle ve sayın bakan Veysel Eroğlu’nun çalışmalarıyla KOP önemli bir açılışın arifesine geldi. Konya Havzası o kadar büyük ki, bir ucundan bir ucuna 400 kilometreyi bulan Konya-Karaman-Aksaray ve diğer illeri de dahil ettiğimizde binlerce hektarlık genişliğe ulaşacak olan bir alana sahip. Bu alanların bütünün sulanması hedef içinde ancak, Konyamız sadece Toroslar’ın sularından beslenecek bir konumda değil. Türkiye’nin tahıl ambarı Konyamız Kadınhanı’ndan Sarayönü’ne, Ilgın’a, Altınekin’e Cihanbeyli’ne, Akşehir ilçelerine ve diğer ovalarına su beklemektedir. Karasu ve Kızılırmak başta olmak üzere ovaya yeni su imkanları getirilmelidir. Yeni su imkanları KOP çerçevesinde düşünülen alanları ancak sulayacak ve ancak yetecektir. Konya’nın sulanabilir bir ovaya kavuşması bölgemiz başta olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa büyük bir katkı sağlayacaktır. Çiftçimiz daha rahat, tüketicimiz daha rahat olacaktır. Ülke ekonomisine katkısı ise ifadesi mümkün olmayan bir tablo ortaya çıkaracaktır. Projeye katkılarından dolayı Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, bütün havzanın sulanması için gayret ve ilgilerini bekliyoruz.”
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler