Karatay Kışa Hazır

Konya’nın merkez Karatay Belediyesi, kış ayının yaklaşmasıyla birlikte olası kar yağışlarının ilçeyi ulaşım yönünden olumsuz yönde etkilememesi açısından hazırlıklarını tamamlandı.
Karatay Kışa Hazır
Kayıt Tarihi: 26.11.2012 16:21 - Son Güncelleme: 14.05.2024 12:42
YAZI
A
 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kış mevsiminin olumsuz geçmesi durumunda belediye olarak bir takım tedbirler alındığını ve kışa hazır olduklarını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde yeni alınan 6 adet kar küreme ve tuzlama araçlarının yanı sıra 150 ton tuz ve 80 ton solüsyon alınarak stokta bekletildiğini ifade eden Başkan Hançerli, “Ağır kış şartları esnasında bir taraftan tuzlama ekipleri, bir taraftanda iş makineleriyle kar temizliğinin yapılacak.


İnşaallah hemşerilerimiz kıştan ve kardan en az etkilenmeleri noktasında üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Aşırı buzlanma nedeniyle yaşanabilecek trafik kazalarına karşı yapılacak tuzlama çalışmaları için yeterli miktarda tuz alımının sağlandığını aktaran Başkan Hançerli, hem karılmış vaziyette hem de solüsyon olarak alınan tuzun Tatlıcak tesislerinde depolandığını dile getirdi.

Teknoloji neyi gerektiriyorsa Karatay’ın cadde ve sokaklarında uygulanacağını kaydeden Başkan Hançerli, oluşabilecek su birikintileri için Fen İşleri Ekiplerinin rogar temizliğini ve asfalt yama çalışmalarını tamamladığını ifade etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler