Karatay Sanayisinden Çaldıkları Çelik Kasayı Açamadan Yakalandılar

Konya'da bir oto döşeme atölyesinden çaldıkları çelik kasayı açmak isteyen 2 şüpheli, kasayı açamadan polis tarafından yakalandı.
Karatay Sanayisinden Çaldıkları Çelik Kasayı Açamadan Yakalandılar
Kayıt Tarihi: 21.12.2013 13:02 - Son Güncelleme: 12.05.2024 01:01
YAZI
A
 Olay, merkez Karatay ilçesi Fatih Mahallesi Karatay Sanayisi’nde bulunan bir oto döşeme atölyesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, C.A. (19) ve H.B. (20) akşam iş yeri kapandıktan sonra gelerek arka kapının kilidini kırıp içeri girdi. İki şüpheli iş yerinde bulunan çelik kasayla birlikte 2 adet teyp ve 1 adet LCD televizyonu aynı iş yerinden çaldıkları 42 DSN 99 plakalı otomobile koyarak kaçtı. Şüpheliler çelik kasayı merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’nde boş bir araziye götürerek açmak istedi. Çelik kasayı açamayan 2 şüpheli kasayı boş arazide bırakarak oradan ayrıldı.



Şüpheliler 1 gün sonra marketten testere, çekiç gibi kesici ve delici aletler alarak kasayı açmaya çalıştı ama yine başaramadı. İş yeri sahibinin dükkanının soyulduğunu polise bildirmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, ilk olarak soyulan iş yerindeki kamera kayıtlarını inceledi. Daha sonra iş yerine yakın yerlerdeki güvenlik kayıtlarını araştıran polis ekipleri, 2 kişinin bir marketten kesici ve delici malzemeler aldığını tespit etti. Bölgede geniş çaplı araştırma başlatan ekipler, boş bir arazide terk edilmiş halde beyaz renkli otomobile, 200 metre ilerisinde de çelik kasaya ulaştı. Kamera kayıtlarından yola çıkan polis, C.A. ve H.B.’yi gözaltına aldı.



Çalınan kasadan çek ve senet gibi değerli evraklar çıkarken, C.A.’nın 3 yıl önce hırsızlık yaptığı iş yerinde çalıştığı öğrenildi. Şüphelilerden C.A.'nın poliste suç kaydı olmadığı, H.B.'nin ise çalıntı eşya almaktan bir suç kaydı olduğu bildirildi.

İfadesi alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler