Karatay'da Konya'ya Özgü Mimari Özellikler Korum Altında

Karatay Belediyesi, Konya'nın tarihi dokusunu yansıtan önemli yapıları restore etme çalışmalarına devam ediyor. 100'den fazla tarihi yapının yeniden hayata döndürülmesi için titiz bir çalışma yürütülüyor.
Karatay'da Konya'ya Özgü Mimari Özellikler Korum Altında
Kayıt Tarihi: 05.05.2024 14:16 - Son Güncelleme: 18.05.2024 16:19
YAZI
A

Karatay Belediyesi, Konya'nın tarihi dokusunu yansıtan önemli yapıları restore etme çalışmalarına devam ediyor.

Konya'ya özgü mimari özellikleri yansıtan; kerpiç, ahşap ve taş kullanılarak inşa edilen tarihi yapılar, Karatay Belediyesi'nin yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla eski günlerine yeniden döndürülüyor.

Bu kapsamda Nakipoğlu Mahallesi'nde 125 yıllık geçmişleriyle tarihe meydan okuyan iki tarihi ev, Karatay Belediyesi ekipleri tarafından restore ediliyor.

İlçenin çeşitli noktalarında ise geçmişin izlerini taşıyan 100'den fazla tarihi yapının yeniden hayata döndürülmesi için titiz bir çalışma yürütülüyor.



Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Nakipoğlu Mahallesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Kılca, bu tür çalışmaların Konya'nın tarihi değerlerine sahip çıkmak adına önemli olduğunu vurgulayarak, Karatay Belediyesi olarak bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler