Kimliğimi Öğreniyorum Kendimi Koruyorum Paneli Yapıldı

Nefes Aile Çocuk Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği (NEFES-DER) tarafından hazırlanan ve Konya Valiliği ile Meram Belediyesi tarafından desteklenen “Kimliğimi Öğreniyorum, Kendimi Koruyorum” konulu projenin tanıtımı yapıldı.
Kimliğimi Öğreniyorum Kendimi Koruyorum Paneli Yapıldı
Kayıt Tarihi: 01.02.2014 10:04 - Son Güncelleme: 15.05.2024 03:28
YAZI
A
 Bir otelde, düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan proje koordinatörü NEFES-DER Başkanı Nilgün Yamaner, "Cinsel istismar konusunda son yıllarda gerek ülkemizde gerekse bütün dünyada araştırma ve önleme çalışmaları yapılmaktadır. Kuruluş amaçlarımızdan biri olan çocuk eğitimi ve danışmanlığı olan Nefes Aile Çocuk Eğitimi ve Danışmanlığı Derneğimizin bu konu ile ilgili olarak çocuğa yönelik cinsel istismarı önleme ve farkındalık oluşturmak amacı ile Hollanda Büyükelçiliği Matra Destek Programına ‘Kimliğimi öğreniyorum, kendimi koruyorum’ başlıklı bir proje sunmuş ve projemiz kabul edilmiştir. Konya ve Karaman ilini kapsayacak olan projemizde 12-18 yaş arası eğitim gören çocuk ve gençler üzerinde cinsel istismarı önleme konusunda bir araştırma ve eğitim çalışması planlanmıştır" diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barbaros Yalçın ise, "Ülkemizde cinsel istismar ile ilgili emniyet müdürlüklerine yansıyan olgu sayısı çok azdır. Adli makamlara başvuran çocuk cinsel istismarı olgusu ise tüm olguların yüzde 5 ila 10'u arasındadır. Türkiye’de son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının en iyimser ihtimalle 250 bin civarında olduğunu tespit etmiştir. Bu proje çerçevesinde eğitimler öğrencilere verilecek eğitimler, öğretmenlere yönelik eğitimler ve ailelere yönelik olarak gerçekleşecektir. Ayrıca proje dahilinde derslerde anlatılacak konularla ilgili el kitapçığı, el afişleri, ilan panolarında duyurulması için afiş ve kamu spotu olarak yayınlanmak üzere kısa film hazırlıkları tamamlanmıştır" dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler