Konya Ak Parti Aday Adayları Bir Araya Geldi

Ak Parti Konya'dan aday adayları tanıtım toplantısında bir araya geldi.
Konya Ak Parti Aday Adayları Bir Araya Geldi
Kayıt Tarihi: 27.02.2015 14:34 - Son Güncelleme: 09.05.2024 16:47
YAZI
A
 Ak Parti Konya İl Başkanlığının Dedeman Otelde düzenlediği Milletvekili Aday Adaylarının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, "11 Şubat’ta başlayan, 20 Şubat’ta da sona eren Aday Adaylığı Başvuruları Süreci’nde de 206 birbirinden değerli isim; “Bu güzel hizmet yarışında ben de varım” dedi. Ben, öncelikle partimizi tercih ettiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ederken; şunu tüm kalbimle söylüyorum ki bu kutlu davada sizler gibi dava arkadaşlarımız olduğu için Allah’a hamd ediyorum" dedi.



Ak Parti konya İl Başkanı Musa Arat Şöyle Konuştu:

Sevgili kardeşlerim, sayın basın mensupları, konuşmamın başında 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 4’üncü yıldönümü dolayısıyla kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Necmettin Erbakan Hocamız, gerçekten Türk siyasetinin unutulmaz şahsiyetleri arasındadır. Bu vesileyle kendisini anmak istedim.

Evet, Türkiye; 7 Haziran’da Genel Seçimlere gidecek ve önümüzdeki dönemde milletimizi temsil edecek milletvekillerini seçecek. Türkiye'de büyük bir demokrasi bayramı yaşatmak amacındaki partimiz de seçim sürecini başlatmış oldu.

Başbakanımız ve Konya…

Tabii bu seçimlerin biz Konyalılar ve teşkilatlarımız için ayrı bir önemi var. Zira Konyalı bir başbakanımız, genel başkanımız var. Bizler bu seçimlerde daha heyecanlı, diri ve çok daha gayretli olmamız gerekiyor. İnanıyoruz ki tüm Türkiye Başbakanına, iktidarına ve istikrarına sahip çıkacak. Ama Konya olarak bizlerin belki de bin kat daha çalışmamız ve başbakanımızı gururlandırmamız gerekiyor.

Bugüne kadar Allah’a şükürler olsun ki Konya, yüzümüzü kara çıkarmadı, yaptıklarıyla, duruşuyla ve seçimlerdeki sonuçlarıyla hep bu şehirle gurur duyduk. İnanıyoruz ki 7 Haziran akşamı aynı gurur ve mutluluğu yine hep birlikte yaşayacağız ve Konya, yine en büyük desteklerin, rekorların şehri olmaya devam edecek.

11 Şubat’ta başlayan, 20 Şubat’ta da sona eren Aday Adaylığı Başvuruları Süreci’nde de 206 birbirinden değerli isim; “Bu güzel hizmet yarışında ben de varım” dedi. Ben, öncelikle partimizi tercih ettiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ederken; şunu tüm kalbimle söylüyorum ki bu kutlu davada sizler gibi dava arkadaşlarımız olduğu için Allah’a hamd ediyorum.

Aday Adaylarımızla bire bir görüştüm…

Başvurularını yapan aday adaylarımıza ben de bire bir görüştüm. 100’e yakın aday adayımızla görüştüm ve onlara hayırlı olsun dileklerimizi ilettik, bu süreçte kendilerine bazı tavsiyelerimiz oldu. Onların bizlere ilettiği önemli hususlar oldu. Dolayısıyla süreci hep birlikte başarılı ve verimli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz.

Tabii aday adaylarımızın her biri birbirinden kıymetli. İş dünyasından, teşkilatlarımızdan, bürokraside görevler yapmış deneyimleri olan, siyasette farklı aşamalarda bulunmuş aday adaylarımız var. Engelli aday adaylarımız var. Bayanlarımızın ilgisi çok güzel. Dolayısıyla gözü kapalı olarak hangisinde karar kılınsa hepsi arkasında durabileceğimiz arkadaşlar.

Zira bu davada çatışma, hesaplaşma, ayrı - gayrılık yok. Olamaz da. Bilakis birlik, beraberlik, kardeşlik ve “Ben olmasam da ‘biz’ yine olacağız” anlayışı var. Böyle bir yolda ikbal hırsı olmaz, şahsi beklentiler veya amaçlar öne çıkmaz. Bakın partimiz taa 2001’de kurulurken tüzüğe 3 dönem şartı koydu ve hala bu geçerliliğini sürdürüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; “Bir dönem daha partimizin başında kal” ısrarına rağmen partimizin lideri bile o kuralı uyguladı. Dolayısıyla günü geldiğinde bu hizmet kervanındaki herkes bayrağı bir sonrakine devrediyor. Çünkü her şey milletimiz için, bu ülkeye hizmet için.

Dava Bilinci İle Hareket Etmek…

Kıymetli dava arkadaşlarım, bu aziz millete hizmetin sayısız yolu, yöntemi var. Siyaset de sadece meclis çatısı altına girmek değildir. Aktif siyaset, sadece milletvekili olarak yapılmaz. Siyaseti bu büyük dava ve yolun devamı için birçok kurum ve kuruluşta da yapabiliriz. Dolayısıyla aday olamasanız dahi aynı yolda yürümeye ve mücadeleye devam etmeliyiz. Açık bir şekilde söylemek istiyorum; bu kısa sürede gördüm ki tüm aday adaylarımız, bu anlayışta, bu hassasiyette. Aday adaylarımızdaki dava bilincinin yüksek olması bizleri ayrıca mutlu eden bir husus.

Sizden ricam; AK Parti kurumsal kimliğini muhafaza etmenizdir. Partimizin kurumsal kimliğine, programına ve tüzüğüne bağlılık önemli bir sorumluluk gereğidir. Buna riayet edeceğinize inanıyorum. Hangi görevde, hangi makam veya mevkide olursanız olun, her zeminde partimizin, hükümetin esas aldığı hizmet üretmeye devam etmenizi diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi “Bu Şarkı Burada Bitmez…”

AK Parti Teşkilatları ve Disiplin…

Değerli konuklar, sayın basın mensupları, AK Parti’yi AK Parti yapan ve başarılı sonuçlar almamızda aziz milletimizin katkı ile desteği çok önemli. Ancak bir o kadar önemsediğimiz bir başka husus da parti teşkilatlarımızın duruşu, disiplini ve hafızasıdır.
Bu duruş ve hafıza, adaylarımızın belirlenmesi aşamasında da önemli rol oynayacak. Partimizin aday belirleme ile ilgili kriterleri ve süreçleri yerleşmiştir. Bu konuda gerçekten çok ciddi bir birikim var. Hazırladığımız dosyalara kadar her şey bundan önceki seçimlerde uygulanmış çalışmalar. Teşkilatlarımızın duruşu ve hafızasından kastım buydu.

Teşkilat Hafızası; Temayül…

Bu süreçte hem teşkilatımız, hem anketler hem de genel merkezimizin elindeki bilgilerle birlikte değerlendirerek bir neticeye varılacak. Yarın, Konyamızda temayül yapılacak. saat 10’da Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde başlayacak. 3 bin 469 teşkilat mensubumuz saat 15’e kadar 206 aday adayımızdan kimi istiyorsa, kimi destekliyorsa ona oyunu kullanacak ve bu oylar, genel merkeze gönderilerek orada değerlendirmeye tabi tutulacak. Temayülde kullanılan oyların değerlendirilmesi için 12 alt komisyon kuruldu. Bu 12 alt komisyon, 12 Genel Başkan Yardımcısı’nın başkanlığında MKYK üyelerinden oluşan komisyonlar olacak. Bu komisyonlar, başvuru yapan aday adaylarımız ile bizzat görüşerek mülakatlar yapacak. Bu mülakatlar sonucunda kendi değerlendirmelerini, tespitlerini yapacaklar.

Daha sonra bir ara komisyon dediğimiz komisyonlar oluşturulacak. Bu komisyon da temayüller, mülakat komisyonlarının raporları başta olmak üzere tüm veriler değerlendirilerek gerekirse bazı yerlerde anket çalışmaları yaparak bir rapor hazırlayacak. Tüm bu çalışmaların sonucunda çıkan raporlar, Genel Başkanımızın, Başbakanımızın başkanlığında oluşturulan üst komisyon dediğimiz bir komisyonda değerlendirilecek. Sadece adayın kişisel vasıfları değil; teşkilatımızın temayülleri, aday gösterilecek seçim çevrelerindeki illerdeki dengeleri, nüfus dengeleri, coğrafi dengeler, ilçelerin ağırlıkları… Bunların hepsi dikkate alınarak değerlendirmeler yapılacak ve ortaya çıkacak 14 kişilik aday listemiz, 7 Nisan’da inşallah aday YSK’ya verilecek. Dolayısıyla partimiz süreci son derece titiz, adil ve ayrıntılı bir şekilde yürütecek.

Sonuç olarak hem teşkilatlarımızın, hem aday adaylarımızın, milletimizin ve tüm kamuoyunun müsterih olmasını, bu süreçte de AK Parti’nin aday seçmedeki deneyimine, tecrübesine gerçekten çok titiz kriterler silsilesiyle çalıştığına itibar etmesini bekliyoruz.

7 Mart’ta “Sandığımıza Sahip Çıkıyoruz…”

Değerli kardeşlerim, malumunuz seçimlerde partilerin sandığına ve oylarına sahip çıkması, seçim sonuçlarının partilerin lehine sonuçlanması anlamında son derece önem taşıyor. Bunun farkında olan partimiz de Türkiye genelinde yani 81 ilde aynı anda “Sandığa Sahip Çıkıyoruz Toplantıları” gerçekleştirecek. Biz de Konya’da 5 bin 108 sandıkta görevli 49 bin kişi aynı anda toplantı yapacak.

Amacımız sandıklarda oy kullanacak seçmen ile irtibata geçilmesi, seçim günü görevlilerin sandık başında eksiksiz bulunması, sandıklara ve oylara sahip çıkılmasıdır. Sandığımız ve oyumuz bizim namusumuz. Dolayısıyla bizler sandığımıza ve oyumuza sahip çıkacağız.

14 Mart’ta Mahalle Başkanları Toplanıyor…

Değerli konuklar, burada 7 Haziran’ın öneminden bir kez daha bahsetmeye gerek yok sanırım. İnce bir çizgiden geçiyoruz. Onun için de işi sıkı tutmaya gayret ediyoruz. 7 Mart’taki “Sandığımıza Sahip Çıkıyoruz” toplantılarından bir hafta sonra da Mahalle Başkanları Toplantıları yapacağız. Bu toplantılarla da amacımız yine mahallelerimizdeki son durumu ortaya koymak ve söz konusu yerlerde ne gibi çalışmalar yapabilirizi görmektir. Bu manada her iki programı da oldukça önemsiyoruz.





ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler