Konya Ekonomisi 2016'da Büyüdü

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü 2016 Konya büyüme rakamlarını değerlendirdi.
Konya Ekonomisi 2016'da Büyüdü
Kayıt Tarihi: 31.03.2017 18:15 - Son Güncelleme: 12.05.2024 20:50
YAZI
A
 Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye ekonomisinin 2016'nın son çeyreğinde yüzde 3,5 büyümesini değerlendirdi.

Ekonomi açısından kara bulutların dağılmaya başladığını ifade eden Öztürk, beklentilerinin, faiz oranlarının daha aşağı seviyelere hızla çekilmesi olduğunu ifade etti.

Kurlardaki dalgalanmanın azalarak halen yüksek de olsa belirli bir seviyede sabitlendiğini, bunun da enflasyonun düşme eğilimine gireceğine işaret ettiğini belirtti.

Öztürk, Nisan ayıyla, Türkiye'nin yönetim sistemine gelecek istikrarın da ekonomiye daha hızlı bir normalleşme sağlayacağını ifade etti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de Türkiye'nin, olumsuzluklara rağmen büyüyerek beklentileri aştığını bildirdi.

Kütükcü, 2016 yılında yüzde 2.9 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oranının Türkiye’ye olan güveni gösterdiğini vurguladı. Bu başarıda Türk özel sektörünün çok önemli payı olduğunun altını çizen Kütükcü, “İş dünyamızı, sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, kutluyorum” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler