Konya İş Dünyasından Çağrı

Konya iş dünyası, Taksim Gezi Parkı’nda başlayarak Türkiye’ye yayılan olayların artık bitirilmesi çağrısında bulundu.
Konya İş Dünyasından Çağrı
Kayıt Tarihi: 06.06.2013 11:29 - Son Güncelleme: 09.05.2024 18:28
YAZI
A
 Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar ve DERSİAD Konya Şube Başkanı Numan Vural’ın ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde Taksim Gezi Parkı’nda başlayarak birçok ilimize yayılan protestolar ve sonrası yaşanan olayları iş dünyası olarak üzüntüyle izliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve siyasi parti temsilcilerimiz olaylara sağduyulu yaklaşmışlardır. Bizler de iş alemi temsilcileri olarak her zaman demokratik tepkilere ve fikir hürriyetlerine saygılı olmamıza rağmen, olayların kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına açık olmasından endişe duymaktayız. Samimi vatandaşlarımızın demokratik taleplerinin suç unsurlarıyla gölgelenmesine izin verilmemelidir. Dünyada yaşanılan ekonomik krizle birlikte Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yakın zamandaki siyasi istikrarsızlıklara rağmen, büyük bir başarı göstererek dünyada hızla ilerleyen Türkiye ekonomisine zarar verecek bu olayların bir önce bitirilmesini istiyoruz. Ekonomimizin zarar görmesiyle özellikle yurt dışı kaynaklı provokasyonlara daha açık hale geleceğimiz göz ardı edilmemelidir. Ülkemiz geçmişte yaşadığı zor dönemlerin izini silerek daha demokratik, insan haklarına daha fazla saygılı bir ülke haline gelmiştir. Bununla birlikte ekonomik sorunlarını aşarak dünyanın en büyük ekonomileri arasına girme hedefiyle çalışmaktadır. Dünyada son dönemde kazandığımız itibarı zedeleyecek bu olaylar, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmesine, kamu mallarına zarar verilmesine, esnafımızın, tüccarımızın 70 milyon liranın üzerinde zarar etmesine yol açmıştır. Bu rakamla ülkemizin ihtiyaç duyulan bölgelerine okul, hastane gibi sosyal kurumlar çok rahatlıkla yapılabilirdi. Geçen hafta içerisinde Borsa’nın değer kaybı 33 milyar doları bulmuştur. Bununla birlikte yaşanılan olaylar uluslararası ticaretimize de zarar verecektir. Son dönemde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının birbiri ardına not artırımıyla başarısı teyit edilen ülke ekonomimizin yakaladığı istikrar havasıyla daha fazla yabancı yatırımcıyı çekmeye başlamıştık. Olayların devam etmesiyle yeni yatırımların tehlikeye gireceği gibi başlayan turizm sezonunda önemli kayıplarımız da olacaktır.
Türkiye son yıllarda yakaladığı ekonomik ve siyasi başarının ardından gelen yurt dışı kaynaklı provokasyonlara gerekli cevabı verebilecek güce erişmiştir. Son bir haftada yaşanan olaylar milletimizin sağduyusu ile atlatılacaktır. Türkiye’nin başarısını gölgelemeye çalışan her türlü girişime fırsat verilmeyeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler