Konya'da Lise Öğrencisini Döverek Ölüme Terk Ettiler! 3 Kardeşe Şaka Gibi Ceza

Konya'nın Meram ilçesinde, üç yıl önce yaşanan korkunç olayda, 17 yaşındaki lise öğrencisi M.B., İbrahim E. (45), Uğur E. (41) ve Ali E. (31) kardeşler tarafından vahşice dövülerek boş bir araziye terk edilmişti. Mahkeme, üç kardeşi 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulayarak 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum etti.
Konya'da Lise Öğrencisini Döverek Ölüme Terk Ettiler! 3 Kardeşe Şaka Gibi Ceza
Kayıt Tarihi: 29.04.2024 14:39 - Son Güncelleme: 15.05.2024 00:44
YAZI
A

Konya'nın Meram ilçesi Alakova Mahallesi'nde 2021 yılının Mayıs ayında gerçekleşen olayda, M.B. bir grup arkadaşıyla parkta otururken İbrahim E., Uğur E. ve Ali E. tarafından zorla arabaya bindirilip boş bir araziye götürülmüştü. Şüpheliler, demir çubuklarla M.B.'yi dövdükten sonra birçok kemiğini kırarak ölüme terk etmişlerdi.

Tutuksuz yargılanan kardeşler hakkında savcılık, 'nitelikli silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıla kadar, 'cebir tehdit kullanmak suretiyle silahla birden fazla kişi ile birlikte çocuğa karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 14 yıla kadar olmak üzere toplamda 20 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Ancak mahkeme, kardeşlere 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve demir sopayla 'kasten yaralama' suçlarından 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulayarak 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.



Lise öğrencisinin avukatı İbrahim Cihat Tanrıkulu, verilen kararın hatalı olduğunu belirterek, "Müvekkilim hakkında yargılama boyunca farklı suçlardan iftiralar atıldı. Savcılık incelemesi sonucunda tüm suçlamalar hakkında takipsizlik kararı verildi. Buna rağmen Mahkeme neyin haksız tahrik indirimini verdi anlam veremedik. Yapılan eziyet yaşlı küçük bir çocuğa karşı yapıldı. Yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. İtirazımızı yapacağız" dedi.


Kaynak: Sabah

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler