Konya'da nostalji rüzgarı esen bir dükkan-ÖZEL

Konya'da farklı konseptiyle dikkat çeken, nostaljik ve antika eserlerin satıldığı dükkan ilgi odağı oldu.
Konya'da nostalji rüzgarı esen bir dükkan-ÖZEL
Kayıt Tarihi: 07.04.2016 16:04 - Son Güncelleme: 09.05.2024 12:48
YAZI
A
 Konya'da 1 yıl önce açılan ve nostaljik-antika ürünlerin satıldığı dükkan Konyalıların ilgisini çekiyor.

Zafer Kırmızı Çarşıda bulunan ve 1 yıldır faaliyet gösteren Heybe Vintage adlı dükkanda satılan ürünler Konyalıların ilgi odağı oldu. 2. el bayan kıyafetleri, özel aksesuarlar, takılar, tavan arası oyuncakların yanı sıra onlarca yıllık antika daktilolar, gramofonlar, plaklar gibi birçok ürün, insanlarda eski günleri anımsatarak farklı duygular oluşturuyor.



Konya'da ilk olma özelliği gösteren, binlerce çeşit ürünü bir araya getirerek farklı bir konsept oluşturan Kırmızı Çarşıdaki Heybe Vintage sahibi Mehmet Özcan ile bir söyleşi yaptık. 



Geçmişle gelecek arasında zarif bir çizgi oluşturmak istediğini söyleyen Özcan, kendi özel tasarımlarını da takı ve aksesuarlara yansıtarak bu dükkanda hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor.



Eski saat çark ve parçalarından takı ve aksesuarlar tasarlayan Mehmet Özcan, kıyafetlere de çeşitli eklemeler yaparak kendi özgünlüğünü oluşturuyor.



Dükkanda en çok ilgiyi ise antika-nostaljik ürünler çekiyor. 2. Dünya Savaşından kalma mataralar, eski fotoğraf makineleri, çantalar, şapkalar, daktilolar, gramofonlar, plaklar, walkman'ler gibi daha birçok ürün, insanları farklı duygulara sürüklüyor. Üstelik bu ürünler de oldukça cazip fiyatlarla müşterilerine sunuluyor.



5-50 TL arasında değişen fiyatlarla birçok farklı ürünlerin satıldığı Heybe Vintage'de antika ve nostaljik ürünlerin yanı sıra bayanların ayrıca ilgisini çeken birçok farklı kıyafetler de bulunuyor.




70' yakın 200'e yakın, 2. el kıyafetlerin Almanya, İtalya ve Nepal'den geldiğini söyleyen Özcan, ağırlıklı olarak 60-70'li yıllara ait bu ürünlerin dükkanlarında bulunduğunu söyledi.



Dükkanda yaklaşık 5 bin farklı ürün bulunan Heybe Vintage'de, ürün yelpazesi de her Pazartesi gün yenileniyor.



1945'li yıllardan 2000'li yıllara kadar üretilmiş birçok kıyafet, takı ve aksesuar ürünler bulunan dükkanın içi ise adeta bir nostalji mekanı. Yüzlerce antika Vintage ürünler, dükkana girer girmez farklı duygular hissettiriyor.



7'den 70'e tüm Konyalıları bu büyülü dükkanına davet eden Mehmet Özcan, dükkanda herkesin ilgisini çekecek mutlaka bir ürünün bulunabileceğini belirtiyor.





ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler