Konya'da Terörü Protesto Yürüyüşü

Konya’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Konya Şubeler Platformu tarafından Ankara’daki bombalı saldırılar düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.
Konya'da Terörü Protesto Yürüyüşü
Kayıt Tarihi: 11.10.2015 16:16 - Son Güncelleme: 17.05.2024 17:28
YAZI
A
 KESK Konya Şubeler Platformu tarafından organize edilen yürüyüşe, CHP Konya Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Hüsnü Bozkurt ve bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan Şelale Park’ta toplanan grup, hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yürüyüşe geçti. Grubun yürüyüşü sırasında çok sayıda polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş esnasında zaman zaman alkışlarla Ankara’daki bombalı saldırılar protesto edildi. Alaaddin Bulvarı üzerinde başlayan yürüyüş Zafer Meydanı’nda son buldu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Cebrail Bektaş, barış talebinden rahatsız olan malum güçlerin yine harekete geçtiğini belirterek, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha gösterdiklerini söyledi. Ankara’da yaşanan saldırının, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef aldığını ifade eden Bektaş, “KESK olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, ‘İnadına barış’ diyen barış savunucularını göz göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler