Konya'da yağışlar sevindirdi-KOSKİ Uyarıda bulundu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada son günlerde yağan yağmurların sevindirici olduğu fakat rehavete kapılarak tasarrufu elden bırakmamak gerektiği vurgulandı.
Konya'da yağışlar sevindirdi-KOSKİ Uyarıda bulundu
Kayıt Tarihi: 09.05.2014 16:55 - Son Güncelleme: 14.05.2024 16:29
YAZI
A
 

Son günlerde yaşanan yağışlar sevindirdi. Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Konya’da da yağmur şeklindeki yağışların devam etmesiyle başta çiftçiler olmak üzere vatandaşların yüzü güldü. Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yağışların sevindirici olmakla birlikte bazı sorumlulukları da hatırlatması gerektiği belirtildi.

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son birkaç gündür yağan yağmurlar hepimizi çok sevindirdi. Fakat bu tedbiri elden bırakmak için bir gerekçe olmamalı. Asla rehavete kapılmamalı, tasarruflu olmalı ve suyu israf etmemeliyiz. Konya’da yüzeye düşen yağış miktarı 21,1 mm’ye çıkmış ve an itibariyle Altınapa Barajı’nın su seviyesinin 9 milyon 756 bine ulaşmıştır. Eğer yağışlar aynı istikamette devam ederse barajın doluluk oranı daha da artacak.”

Nisan ayında beklenen yağışların alınamamasıyla umudun Mayıs ayı yağışlarına bağlandığının kaydedildiği açıklamada, tarımsal sulamalardaki bilinçsizliğe dikkat çekilerek, “Özellikle yaz aylarında su sorunu yaşamamak için öncelikle yapmamız gereken suyu ihtiyacımızdan fazla kullanmamak. Konya havzasında kuyudan çekilen suyun yüzde 3 kadarını Konya’da içme ve kullanma suyu olarak tüketiyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere tarımsal sulamada tüketilen su, çekilen suların büyük bir kısmına tekabül ediyor. Bu yüzden sulamalarda modern teknikler kullanılmalı ve su kaybı en aza indirilmelidir” ifadeleri kullanıldı.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler