Konya'nın 800 Yıllık Kervansarayı Otel Oldu

Kızören Obruğu'nun yanındaki 800 yıllık Selçuklu kervansarayı, 3 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından 13 odalı otele dönüştürüldü. Tarihi Obruk Hanı'nda misafirler geçmiş zamanlara bir yolculuk yapacakları atmosferde konaklayacak.
Konya'nın 800 Yıllık Kervansarayı Otel Oldu
Kayıt Tarihi: 10.05.2024 12:10 - Son Güncelleme: 18.05.2024 06:52
YAZI
A

Konya'da, Selçuklu Devleti döneminden kalma tarihi kervansarayın restorasyonu tamamlandı ve 13 odalı bir otel olarak yeniden açıldı. 800 yıllık Obruk Hanı'nın restorasyon süreci üç yıl sürdü.

Obruk Hanı, her odada yerden ısıtmalı Türk hamamı bulunacak şekilde modernize edildi. Ayrıca, otelin iç mekanları tarihi dokusunu koruyacak şekilde restore edilirken, misafirler geçmiş zamanlara yolculuk yapacakları bir atmosferde konaklama imkanı bulacaklar.



Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, kervansarayın artık müze ve otel olarak hizmet verdiğini ifade ederken, otelin avlusunda müze ve kütüphane bulunduğuna da dikkat çekti.



Kılca, otelin turizm potansiyelini artıracağını ve bölgeye olan ilgiyi canlandıracağını umut ettiğini dile getirdi.

Kaynak: konyahaberler

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler