KOSKİ’den Suda Yüzde 20 Tasarruf Uyarısı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Konya’nın bu yıl kurak bir kış mevsimi geçirmesi dolayısıyla karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çekerek, vatandaşların yüzde 20 tasarruf etmeleri halinde, yazı sıkıntı çekmeden geçirebileceği uyarısında bulundu.
KOSKİ’den Suda Yüzde 20 Tasarruf Uyarısı
Kayıt Tarihi: 03.07.2014 10:42 - Son Güncelleme: 14.05.2024 18:40
YAZI
A



Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bu yıl kurak bir kış mevsimi geçirmesi dolayısıyla son yılların en ciddi kuraklık tehlikesiyle mücadele ediyor. Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Konya’nın içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan Altınapa Barajı’nın doluluk oranının yüzde 30 dolaylarında olduğuna işaret ederek, “Kurak bir kış mevsimi yaşadık. Kış mevsiminin yıllık yağış ortalaması metrekareye 120 milimetre iken, bu kış Konya'da metrekareye ortalama 67 milimetre yağış gerçekleşmiştir. Konya'da yıllık yağış ortalaması 300 milimetredir. Bu ortalama ile Türkiye'nin en az yağış alan bölgelerinden biridir şehrimiz. Hal böyleyken zaman zaman yaşanan kuraklık sebebiyle ortalamanın bile altında kalınabiliyor. Son 40 yıl içerisinde en kurak dönem iki defa yaşanmıştır. Bu yıllarda yıllık 200 mm yağış miktarının altına düşülmüştür. Bunlar 1973 ve 1999 yıllarıdır. 2014 yılında da maalesef yıllık 200 milimetre yağışın altına düşme ihtimali ile karşı karşıyayız” dedi.

“YAZI SORUNSUZ ATLATMAK İÇİN YÜZDE 20 TASARRUF ŞART”

Yaşanan kuraklığın bazı tedbirleri gündeme getirdiğini ve vatandaşlara çeşitli sorumluluklar yüklediğini belirten Uzbaş, “Şu an itibariyle Konya’da özellikle kırsalda su kaynaklarımızın hepsi faal durumda. Ancak kurak kış mevsimi sebebiyle kaynaklarımızda ciddi oranlarda azalmalar oldu. Kısa vadede bu durum karşısında en etkin çözüm su israfını önlemek, ihtiyacımız kadar su kullanmaktır. Özellikle kırsalda sulama ve diğer su kullanım alanlarında yüzde 20’lik bir tasarruf, yazı sıkıntı çekmeden atlatmamızı sağlayacaktır. Şehirde yaşayan herkesin kullandığı suda yüzde 20 kadar tasarrufu kendine hedef olarak belirlemesini rica ediyoruz. Su israfını önlememiz kısa vadede kuraklıktan zarar görmemiz önleyecektir. Uzun vadede ise su kaynaklarını geliştirmek için; yeni su kuyuları açımı ve KOP kapsamında içme suyu temini çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce yaptığımız su tasarrufu çalışmalarında hemşerilerimiz ciddi oranda katılım göstermiş, abone sayımız arttığı halde yıllık su üretimimiz değişmemişti. Aynı hassasiyeti, kırsal başta olmak üzere, bu yaz döneminde de yine hemşerilerimizden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler