KTO Heyeti Dubai'de

Konya Ticaret Odası (KTO), 2012’nin son fuar organizasyonunu Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük emirliği Dubai’de gerçekleştirdi. Dubai Uluslararası Altın ve Mücevherat Fuarı’na KTO ile katılan Konyalı firmalar, Dubai Emtia Borsası’nda iş görüşmesi yaptı.
KTO Heyeti Dubai'de
Kayıt Tarihi: 29.11.2012 10:03 - Son Güncelleme: 13.05.2024 01:16
YAZI
A
 Konya Ticaret Odası, 23 kişilik heyetle Dubai Uluslararası Altın ve Mücevherat Fuarı’na katıldı. Ziyaret kapsamında Dubai Ticari Ataşesi Serdar Kumbaracıbaşı’yla bir araya gelen KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya ve Dubai arasında ticari işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Başkan Öztürk ve Kumbaracıbaşı’nın eşlik ettiği KTO heyeti; altın, gümüş, platin gibi değerli madenlerin yanı sıra elmas borsası olarak da faaliyet gösteren Dubai Emtia Borsası’nı ziyaret ederek Almas Tower’da Dubai’li firmalarla görüştü.

Dubai Emtia Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed bin Sulayem ile bir araya gelen Konyalı firma temsilcileri burada ikili iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Öztürk, Nakheel Yatırım Ortaklığı Şirketi Ceo’su Feras Dahlan’ı ziyaret ederek Konya ekonomisi hakkında bilgi verdi. Dubai ile işbirliği imkanlarının görüşüldüğü toplantıda Feras Dahlan, KTO heyetine sunum gerçekleştirdi.

Fuar gezisini değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Ortadoğu ülkelerinin son dönemde ülkemize karşı büyük bir ilgisi var. Arap dünyası için Türkiye Avrupa Birliği’ne açılan kapı özelliği gösteriyor.

Güçlü ve gelişen sanayisiyle de Konya son dönemde Arap ülkeleri arasında dikkati çekmektedir. Konya’da son dönemde Ortadoğu ülkelerinden ticaret heyetlerini ağırlamaktayız. Bu görüşmelerde ikili iş bağlantılarının kurulması yönünde ortak görüş birliğini taşıyoruz. Ülke olarak Birleşik Arap Emirlikleri ile ticaretimiz son aylarda altın ihracatımız sayesinde büyük bir artış göstermiştir. Eylül ayında altın ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 400 artarak 1.14 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Konya olarak altın ihracatından pay almak istiyoruz. Bu amaçla Dubai’de gerçekleştirilen fuara sektörde faaliyet gösteren üyelerimizle katıldık. Heyetimiz Dubai’nin değerli maden ticaretinin yapıldığı önemli merkezleri gezerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Sektördeki firmalarımızın Dubai firmalarıyla bir araya gelerek iş bağlantısı kurmalarını sağlamak açısından fuar gezimiz son derece faydalı geçmiştir” dedi.

2012’nin son fuar organizasyonu olan Dubai Fuarı’yla birlikte uluslararası organizasyonlar açısından verimli bir yıl geçirdiklerini ifade eden Başkan Öztürk, “Dünyanın önemli fuarlarına katılım için ilgili meslek komitesine bağlı her üyemize yönelik organizasyonlar düzenliyoruz. Son bir yıl içerisinde fuar gezileri, lojistik köy gezisi, ikili iş görüşmeleri olmak üzere 11 uluslararası organizasyon düzenleyerek toplam 300’e yakın üyemizin uluslararası iş görüşmeleri yapmalarını sağladık. 2013 yılında da 15 organizasyonu gerçekleştirme hedefiyle planlamamızı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler