KTO Karatay Üniversitesinde İş Adamlarıyla Öğrenciler Buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO)- Karatay Üniversitesi'nde iş adamları öğrencilerle buluşarak deneyimlerini paylaşıyor.
KTO Karatay Üniversitesinde İş Adamlarıyla Öğrenciler Buluştu
Kayıt Tarihi: 13.01.2013 11:02 - Son Güncelleme: 28.04.2024 10:08
YAZI
A
 KTO - Karatay Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisans öğrencileriyle bir araya gelen iş adamı Mevlüt Büyükhelvacıgil, "Kurumsallaşma ve Aile Anayasası" konulu sunum yaptı. Kurumsallaşmanın hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Büyükhelvacıgil, “Kurumsallaşma 100 yıl boyunca hiçbir şekilde bitmeyecek. Kurumsallaşma biten bir şey değil. Biz bugün kurumsallaştık, her şeyimiz düzgün çalışıyor diye bir şey yok. Kurumsallaşma her kurumun gücüne göre, yapısına göre büyüklük ve küçüklük arz edecek. Kurumsallaşmayı ‘iyi yönetim ve iyi yapılanmak’ olarak iki kelimeyle özetleyebiliriz. İyi yönetiliyorsanız, iyi yapılandıysanız siz kurumsalsınız. Bu iki kelime çok önemli. Yaklaşık 40 yıllık iş deneyimime bakıyorum, bu iki kelime varsa zaten başarıyı yakalıyorsunuz” dedi.
Aile şirketlerinde kişiye bağlı bir yapı oluşturulmaması gerektiğini kaydeden Büyükhelvacıgil, “Patron şirketi gibi olmamalı yapılanma. Patron elinde ipiyle herkesi istediği oranda salıp bırakmamalı. Aile Anayasası üyeler arasında ilişkileri düzenler ve yönetimde sürdürülebilirlik sağlar. Aile Anayasası sizin yüzüne farklı konuşup beyninde farklı düşüncelerin olduğu ikilemi ortadan kaldırır. Durumu netleştirir ve pozitif bir hale getirir” diye konuştu.

Sunumun sonunda KTO - Karatay Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Atasagun günün anısına iş adamı Mevlüt Büyükhelvacıgil’e üniversite ambleminin yer aldığı çini tabak hediye etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler