KTO Karatay Üniversitesinde Seçim

KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, kendilerini iki yıllığına temsil edecek öğrenci temsilcilerini ve öğrenci konseyi başkanını seçiyor.
KTO Karatay Üniversitesinde Seçim
Kayıt Tarihi: 24.12.2012 13:33 - Son Güncelleme: 28.04.2024 07:17
YAZI
A
 KTO Karatay Üniversitesi fuaye alanında gerçekleştirilen seçimlerde öğrenciler her fakülte için ayrı ayrı belirlenmiş kabinlerde oylarını kullanıyor. İlk olarak bölüm temsilcisi ve fakülte temsilcisi seçimleri ardından da üniversite temsilcisi seçimi yapılacak. Demokratik bir şekilde gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Başkan adaylarından Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ersan Yıldız, niyetlerinin hem öğrenciler için hem de okulları için daha faydalı faaliyetler yapmak olduğunu ifade etti. Yıldız, “Amacımız; okulun, öğrencilerin ve bölümümüzün bilinirliğini artırmak, ülkemize ve tüm milletimize faydalı işler yapacak öğrencileri yetiştirilmesi noktasında katkı sağlamak. Umarım diğer arkadaşların da düşünceleri bu noktadadır. Güzel bir seçim süreci olur. Kalp kırmadan, gönül kırmadan güzel bir şekilde neticelenir diye umut ediyorum” dedi.



Bir diğer başkan adayı Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Semih Emin Akbulut ise, fakülte adına idealist hukukçular topluluğu ve fakülte temsilciliği olarak 25 faaliyet içerisinde bulunduklarını dile getirerek, “Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Sincan Cezaevi ziyaretlerinde bulunduk. Topluluk adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde duruşmalara katıldık. Yine üniversitemizin Türkiye’de ve uluslararası platformda ön plana çıkması için aynı şekilde faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bu amaçla başkanlık görevine aday oldum” diye konuştu.



Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Burak Ataş da, başkan adayı olmasının sebebi olarak bölümleriyle ilgili daha çok faaliyetlerde bulunmak olduğunu kaydederek, “Bölümümüzdeki arkadaşlara daha iyi yerlerde staj yapma imkanı sağlayacağız. Bölümümüzle alakalı dergi çıkarmayı planlıyoruz. Daha çok etkinliklerimiz olacak” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler