Macar Heyeti Vali Erol'u Ziyaret Etti

Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.
Macar Heyeti Vali Erol'u Ziyaret Etti
Kayıt Tarihi: 16.03.2015 16:44 - Son Güncelleme: 14.05.2024 15:31
YAZI
A
 Ziyarette konuşan Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, “Konya, bizim kalbimize çok yakın bulunmakta. Konya’nın sahip olduğu kültürel miras, tarihi zenginlik bütün dünya için kültürel miras ve zenginlik anlamına gelmektedir. Çok sevindirici olan bir şey; iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler son derece güçlü. Biz münasebetlerimiz sırasında İstanbul, Ankara, Konya’nın Macaristan’da daha çok bilinen bir yer olması için çalışıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok bilinen yerler değil ama oldukça büyük potansiyele sahip şehirlerle olan münasebetlerimizi de geliştirmeye çalışıyoruz. Bu imkanların üzerini ancak halklarımızın, insanlarımızın arasındaki dostluğu güçlendirerek inşa edebiliriz. Yaklaşık iki hafta önce Türk Hükümeti Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığında Macaristan’a ziyaret gerçekleştirdi. Kendisi de malumunuz Konyalıdır. Geçtiğimiz hafta da Macaristan Cumhurbaşkanı Türkiye ziyareti gerçekleştirdi. Bu ilişkilerin daha güçlendirilmesine bu üst düzey ziyaretler katkı sağlamaktadır. Tarihi açıdan da akrabayız. Bu akrabalığı inşallah ekonomi, ticari, kültür alanlarına da yansıtacağız. Konya ile Macaristan’dan uygun olacak bir şehir arasında kardeş şehir münasebeti tesis edilmesi konusunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüştük” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL KONYA’NIN SON 13 YILINI KATLAYACAK BİR BEŞ YIL”

Konya Valisi Muammer Erol ise, “Konya her iki ülkenin ve insanlarının kardeşliğinin temeli olan kültürel değerleri bünyesinde barındıran bir şehir. Ama Konya’ya gelindiğinde görülen Konya’nın bir diğer yüzü de, yeni işbirliği alanlarında ufkunuzu açacak, bizi biraz daha birbirimize yakınlaştıracak potansiyele sahip oluşu. Konya çok ciddi bir sanayi şehri. Sanayi ürünlerini de ihracata yönlendirmiş, bunu da başarmış bir şehir. Konya bu noktaya yaklaşık son 13 yılda yaptığı atılımlarla geldi. Ama şunu söyleyebiliriz, önümüzdeki 5 yıl, Konya’nın geçmiş 13 yılını katlayacak bir beş yıl olacak” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Erol, Macar Büyükelçi Kiss’e tablo ve mesnevi hediye ederken, Macar Büyükelçi Kiss de Vali Erol’a Macar el işlemeciliğiyle yapılmış seramik takdim etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler